| andreeamaria617 a întrebat:

Sunt clasa 8A și trebuie sa dau examenul în câteva zile,vreau sa merg pe avocatura sau jurnalism,trebuie sa fac ceva pregătiri de pe acum,adică sa citesc vreo carte? Dacă da, puteți sa-mi recomandați și mie cateva

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| isemilia a răspuns:

Concentreaza-te pe examen si pe liceu. Daca vrei sa mergi la facultatea de drept atunci ar fi o idee buna sa inveti, in timp, constitutia. Da, sunt enorm de multe alte legi, insa se vor modifica mult pana vei ajunge la facultate. Nu prea ai ce sa faci in rest, maxim sa te uiti pe listele acelea cu carti recomandate, insa ai timp destul. Daca vrei sa urmezi jurnalismul, poti incerca sa iti faci un site in acest sens (unde sa scrii despre diverse lucruri, sa iei interviuri etc) sau sa iti faci un cont pe YouTube, te ajuta sa capeti experienta. (cine stie, cu putin noroc devine si popular happy ) De asemenea, poti sa iti cauti un stil. (mai serios, mai glumet, poate daca vrei sa faci ceva mai specific etc) Inca mai ai destul timp, nu te stresa cu astfel de lucruri, incearca insa sa inveti bine si la liceu, sunt facultati unde conteaza media de la BAC / media anuala la anumite materii (e criteriu de departajare uneori) (in caz ca vrei sa pleci din tara te poate ajuta sa iei si o bursa). Mult succes la Evaluarea Nationala!

6 răspunsuri:
| Jany123Jane a răspuns:

Mai intai trebuie sa intri la liceu si dupa vezi unde vrei sa te duci.

| andreeamaria617 explică (pentru Jany123Jane):

Am spus ca vreau sa aleg între jurnalism ori drept si voiam sa știu dacă pot sa ma pregătesc din timp

| Jany123Jane a răspuns (pentru andreeamaria617):

Cum crezi tu ca te pregatesti cu 4 ani înainte? Poate prin clasa a 11 a...dar daca vrei, poti incepe de azi. Na, daca nu iei bacul, dar te ai pregatit pentru facultate, aia e.

| andreeamaria617 explică (pentru Jany123Jane):

Esti prea mean, o colega de a mea se pregătește deja de aproape doi ani pentru medicina, din clasa 7a

| Jany123Jane a răspuns (pentru andreeamaria617):

Eu nu m-am pregatit niciodata, si tot am intrat. Si am luat bacul cu 9.60. Se poate si fara pregatire. Dar na, nu e pentru toata lumea.