| IngerAlb a întrebat:

Sunt clasa a 12-a si inca nu stiu ce sa fac si la ce facultate sa dau. Ma streseaza zilnic ideea aceasta, profesorii ne tot intreaba, pun presiune pe noi. Eu dintr-a 9-a am inceput sa am o pasiune pentru limbile straine (franceza in special), mai exact pe traducere. Momentan, sunt traducator liber profesionist(fara sa am autorizatie sau ceva, doar online), deci as sti cu ce se mananca. Ma pasioneaza, insa sunt si momente evident cand nu am chef sau nu pot face traduceri din cauza scolii. Sunt la liceu de mate-info. Voiam initial pe info sa merg, dar mi-am dat seama ca nu-mi place chiar asa de mult programarea, la info stiu numai sa testez programul sau chestii din astea web, gen site-uri. Mie mi-ar placea mult sa calatoresc. Sunt o fire introvertita. Ma gandesc pe de alta parte si la parerea celorlalti. fiindca ar zice ca de la mate-info ma duc spre litere, cand as fi facut direct uman. Ma gandeam si la o politehnica sau info economica, ca se face si marketing/management si sa dau examenul pentru traducator autorizat la Ministerul Justitiei(fara a avea studii superioare de limbi straine). Sunt foarte derutata si suparata si stresata pe zi ce trece, fiindca nu am niciun habar. Poate m-ati putea ajuta cu un sfat, o idee, parere ceva.

2 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Buna happy
Draga mea, urmeaza ceea ce iti place sa faci, nu te lasa influentata de nimeni si nu te stresa!
Raspunde cu certitudine atunci c and esti intrebata ce vrei sa urmezi in viata.
Pana la urma, nu intereseaza pe nimeni ceea ce doresti sa alegi in viata.
Gandeste pozitiv!
Mult succes in viata!
O seara buna happy

| Doub a răspuns:

De ce îţi pasă de părerea alora? E viaţa ta, viitorul tău, faci fix ce vrei tu.