| adea100 a întrebat:

Sunt clasa a 6-a. M-am calificat la olimpiada nationala de fizica si am obtinut medalie de argint m-am clasa in primii 15). Iubesc fizica, iubesc sa pun intrebari, iubesc sa privesc, sa analizez, iubesc matematica, iubesc tot ce inseamna adevar. Rezultatul obtinut m-a incurajat mult sa continui asa ca m-am apucat sa invat materia de a 7-a, cu greu in 3 zile deja invatasem primele 2 capitole (marimi vectoriale, echilibru mecanic). Problemele de nivel mediu imi ies, insa cand m-am apucat sa fac ceva de la judeteana nu stiam. Sunt functii trigonometrice, am cautat pe internet si nu gasesc absolut nimic, nimic, nici la materie nu prea am gasit mai mult din probleme si deduceam singura teoria. Daca as cauta prostii de ex. despre Loredana Chivu as gasi imediat, dar lucrurile cu adevarat importante, fizica, unde e? OAMENI BUNI, INTELEGETI TOTUL EXISTA DATORITA FIZICII, DUMNEZEUL VOSTRU (DACA EXISTA) A CREAT TOTUL FOLOSINDU-SE DE FIZICA SI MATEMATICA. Nu sunt materii grele, sunt frumoase. Biserica. pff mama ma obliga sa merg acolo, intotdeauna cand intru mi-e scarba, scarba de ce vad, scarba de ce aud, de atata prostie, in judetul in care locuiesc avem cel putin 10 bisericii. nu mai suport atata prostie. Vor sa mai construiasca una, de ce? Pentru ca acum sunt alegerile si pe cine manipulezi cel mai bine? Pe credinciosi, niste oameni spalati pe creier, de ce nu fac un centru de excelenta unde sa se pregateasca olimpicii? Ei chiar nu isi dau seama ca daca va salva cineva intr-o zi tara asta ei vor fi, olimpicii oameni desptepti. Investind in educatie au numai lucruri bune de castigat. Eu acum nu am posibilitati, nu pot merge la meditatii, cum sa invat materia de a 7a? Cum? Si mediile, of doamne, daca ar fi dupa sistemul de educatie din Romania perfect ar fi sa iesim toti niste roboti din scoala. De ce se fac diferenta intre cei cu medii mari si ceilalti. Poate nu sunt buna la sport, sau la muzica, nu inseamna ca sunt proasta. Sau nu imi place o materie. Voi stiti ce greu e sa inveti la ceva ce nu iti place? Normal ca stiti, doar traiti in Romania. Nu mai suport nimic, urasc totul, urasc orasul asta imputit, tara asta, oamenii tot. Cand intru in clasa toti vorbesc de iubiti, de tigari de tot felul de prostii la 12 ani, 12 ani, ce naiba e asta? Ma cred ciudata pentru ca vad lumea altfel decat ei. Nu mai suport. Si nu mai zic de familia mea. Nimeni nu se intelege, mama e pe moarte. Viata asta nu e corecta, e nedrept, totul e nedrept. Nu mai suport. Nici nu stiu de ce m-am chinuit atat sa scriu, nu cred ca imi va raspunde cineva. Asta cer daca puteti sa ma ajutati, va stiti in stare sa vorbim in privat, sau daca are aceeasi parere ca a mea, stiti cum e unde sunt doi puterea creste, sper sa gasesc pe cineva pasionat cu care sa lucrez.

5 răspunsuri:
| Oana92 a răspuns:

Cinste tie ca iti dedici timpul pentru studiu. Dar daca tot ai parerea asta asa proasta despre Romania sunt curioasa cum vei incerca tu sa schimbi lucrurile cand vei putea sa o faci... Ca e usor sa spui ca urasti totul, dar e mai greu sa schimbi cevawinking

Nu inteleg cu ce ai vrea sa te ajutam noi...

| Pool77 a răspuns:

Lol,chiar m-am obosit sa citesc tot.
In primul rand, inca esti mica pentru materia a 7-a.Asteapta timpul ajuta la toate.
In legatura cu bisericile,sunt total de acord in locul lor mai multe spitale,scoli,care chiar ajuta la ceva. Stiu/stim cum e sa inveti ceva ce nu-ti place,momentan si eu tot fizica si matematica o studiez, imi place, insa nu pot sa spun ca o ador etc...
Asteapta, esti inca mica si gandesti ca toti copii mici, trebuie sa ajungi la un nivel unde sa constientizezi ce trebuie bagat de seama si ce nu.Asa te oftici, pentru ce nu poti face, tu sau eu nu putem dobori biserica, nu putem schimba tot cadrul didactic sau ministerul de invatamant.
Asta e, cum am tras si noi cele 12 clase asa o sa le tragi si tu,stai calma caci in liceu deja profesorii constientizeaza importanta materiilor lor. Profa de la romana te va invata mai mult,cea de matematica la fel iar cea de la sport probabil te va lasa sa chiulesti.
AI rabdare, se vor rezolva toate, apropo la faza cu iubitii si tigari, ai dreptate deocamdata e prea devreme pentru tine/ele, insa dupa 2-3 ani iti vei schimba parerea,cel putin despre baieti.
Nu mai fii incuiata,incearca sa socializezi si sa iesi pe afara,crede-ma la anii tai obtii cele mai multe cunostinte,relatii de prietenie.
Deci,inca o data si pentru ultima oara asteapta si nu mai fi nerabdatoare,iar cu chestia de pe internet cu Loredana Chivu, logic ca o gasesti pe ea, caci face mai multa reclama si acces la site, decat orice problema la fizia/matematica, apropo imi pare rau de mama ta.

| NH4OH a răspuns:

Și eu gândeam așa la vârsta ta, mă credeam o puternică și o învingătoare, că îmi voi păstra aceleași gusturi și păreri. Cu trecerea timpului mi s-au schimbat aceste păreri, bineînțeles, timpul le face pe toate, e cel mai puternic. De exemplu, mi s-a schimbat gândirea la 360 de grade. Știam de la bun început că nu-s o credincioasă și că nu voi fi vreodată, iar lucrul ăsta mi s-a adeverit acum, sunt atee și tata a putut să-mi spună că și el e de aceeași părere. Am vrut să cred în ceva, ca tot omul, că Dumnezeu există și am încercat să pot sta în biserică, dar mi s-a părut aberant, de multe ori nu înțelegeam mai nimic și stăteam degeaba. În fine, asta nu e pentru mine.
Da, ști o persoană inteligentă și ambițioasă, cu o înțelegere și o dăruință către fizică, dar asta nu înseamnă că toți o știu.
Totul este exact, formulele, dar trebuie să ai o abilitate și o plăcere pentru așa ceva. Și eu aveam 9 și 10 în clasa a 6-a, a 7-a, dar după totul s-a complicat și am zis să renunț, că nu-i de mine și așa a și fost. Urăsc matematica, urăsc fizica, chimia, restul îmi plac, adică profilul uman.
E cel uman și cel real. În principiu cei care se pricep la cel uman, nu se pricep la celălalt și invers. E normal, fiecare are abilitățile lui, dar asta nu înseamnă că se pricepe la toate.
România e doar înapoiată, nu mulți și-au dezvolatat gândire, iar noi ăștia realiști, trebuie să așteptăm ca toată lumea să se trezească. Sunt conștientă că pe viitor, o dată cu mortalitatea celor dinainte de Revoluție, poate și a părinților noștri o să se schimbe totul, o să fim doar noi și decizia. Timpul le schimbă pe toate, evident.
Nu trebuie să ripostăm acum, să facem o altă revoluție pentru că obligația nu face mereu bine, mai trebuie să acordăm și timp timpului.
Generația asta de tineret, ce crezi, că o să profeseze în România dacă chiar vor să facă ceva cu viața lor?
Tu încă ești mică, nu poți să te duci undeva și să țipi că nu știu ce nu îți convine, nu poți schimba singură nimic, mai ales acum.
Nu știu cu ce vrei să te ajutăm noi, ești revoltată. Tu acum ai aflat situația României? laughing
Suntem o țară mai înapoiată, atâta tot, nu trebuie să ne facem griji majore și să ripostăm în halul ăsta.
Și cu bisericile: sunt făcute multe pentru că sunt oameni mulți care merg în biserici.
În fiecare sat, oraș sunt un număr de oameni, mulți dintre ei nu pot avea loc în biserici, dacă ai știi cât de aglomerate sunt. așa că mai construiesc. De ce s-ar construi 1000 de spitale când nu e nevoie de ele? Da, mai este o epidemie, o gripă, un incendiu, dar dacă judecăm logic, n-ar trebui să se construiască 1000 de spitale. Se transportă rapid în alt oraș, dacă e nevoie. Medicina e foarte scumpă, mai scumpă ca o biserică din marmură, iar dacă statul nu dă bani de unde să se facă? Măcar să se adauge aparate noi în spitalele prezente, să nu tânjim după prea multe.
Spitalele nu sunt full ca bisericile. Totul se construiește după nevoie, oamenii se înghesuie la ușile bisericilor deci trebuie mai mult spațiu și mai multe biserici. La spital nu e chiar așa, nu stau aceiai bolnavi și nu vin cu turma.

| AGreatMan a răspuns:

Am ramas cu gura cascata.Incearca sa te gandesti ca pana la urma toate lucrurile isi au rostul.Pana la urma poate vei ajunge o persoana educata, care sa dea exemplu celorlalti. Legat de fizica de a 7-a, tine si de matematica(banuiesc ca functiile trigonometrice nu le-ati invatat inca, parca se invata la mate in a 7-a).Tu continua incetul cu incetul sa faci probleme de a 7-a, pana atunci mai e si ai timp destul. Daca ai nevoie sa vorbesti cu cineva, nu ezita sa ma contacteziwinking. Succes

| NellieLovett a răspuns:

Bravo! Si eu sunt la fel