| MrBlueEnergy a întrebat:

Sunt clasa a 7-a si nu stiu pe ce profil sa ma duc la liceu sad.Ma gandeam sa ma duc la informatica si sa lucrez in domeniu IT, ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
| AnonimaOk a răspuns:

Sunt total pro! E o alegere geniala. Eu sunt la profil de matematica - informatica intensiv si aici ar trebui sa dai si tu. Chiar inveti programare desi poate esti ca mine si la info in gimnaziu te jucai in word si apoi pe net laughing. Oricum e super. Inveti sa faci programe de exemplu un joc, un editor de text, un player muzical, un browser de internet si cate altele! E super interesant, inedit si niciodata nu te plictisesti. La inceput e enervant pentru ca trebuie sa fii atent la ore si sa inveti putin acasa dar e totul logic. Imbina o multime de domenii si va trebui sa fii mai atent si la alte obiecte precum economie, matematica, fizica - da stiu, nu prea dragut dar cu putin efort reusesti. Salariile sunt foarte bune. La profilul meu se da teza la romana, mate, info si alegere intre fizica/bio/chimie. Eu zic ca merita. La sfarsitul clasei 12 primesti o tema de facut si in acest fel iei diploma de atestat si te poti angaja in domeniul informaticii. Dupa clasa 12 multi care au terminat liceul meu au mai venit in vizita si ne povesteau cum la sfarsitul clasei 12 au lucrat la Orange, la receptii de hotel etc, faceau softuri - programe adica. E minunat dupa parerea mea. La facultate mergi 4 ani si iei licenta si ar fi genial sa iti faci si masterat poate in strainatate, poate aici. La master cand faci mergi de vreo 2 ore pe saptamana si poti sa iti iei un loc de munca pe acea perioada. In facultate vei da examene in primul an la programare - mai multe discipline, 4 tipuri de matematica crying da stiu groaznic, electrotehnica si un fel de chimie + laboratoare de fizica cu electricitate, de info si verificare la engleza. E un domeniu sustinut in ziua de azi chiar si la noi. Se cauta, dar nu sunt destui oameni specializati. Sper ca te-am incurajat si mi-as dori sa faci alegerea vietii tale si sa mergi la acest profil, crede-ma nu vei regreta cand vei avea un salariu frumos. De exemplu un tip care a facut liceul pe acest profil a facut apoi 4 ani facultate si apoi 2 ani masterat in Norvegia. In prezent, lucreaza la o firma in Norvegia si ia mai bine de 5000 euro pe luna. Realizezi ca avand acesti bani ai putea lua o masina in 2-3 luni? asta, ei bine, inseamna ca e ceva. mult noroc

4 răspunsuri:
| Me27 a răspuns:

Ai o alegere foarte buna, din cate stiu se cauta persoane pentru. domeniul IT, dar trebuie sa inveti destul de mult. Succeswinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Foarte buna alegere, succes.

| Me27 a răspuns:

Ai o alegere foarte buna, din cate stiu se cauta persoane pentru domeniul IT, dar trebuie sa inveti destul de mult. Succeswinking

| AnonimaOk a răspuns:

Aaa si la bacalaureat vei da romana, matematica si alegere intre bio / chimie / fizica / INFORMATICA.

Pentru orice informatie ai nevoie trimite-mi mesaj privat si te ajut, stiu tot ce e nevoie despre acest profil si despre domeniul respectiv.