Imi pare rau de situatia ta si de problemele psihice de care suferi, dar sa stii ca nu-i nimeni vinovat de situatia in care estia cum ci tu singur!
Depresia si anxietatea debuteaza din cauza cpreferintelor tale gresit, probabil ca ai stat in casasa te joci pe computer in loc sa faci un sport, sa socializezi si sa iesi in lume cu prietenii sau veciniicu care ai crescut.
Ai fosta hartuit (bully) tot pentru ca ai preferat sa nu discuti cu nimeni, sa te arati tacut si retras, iar colegii au interpretat acest lucru ca aroganta si lipsa de respect.
Inteleg sa acuzi 1-2 copii ca ar fi vinovati de bully, dar sa acuzi toti colegii si toti profesorii, atunci spune multe despre personalitatea ta si despre starea mentala in care esti acum, fiindca singur responsabil ade acest lucru.
Daca nu mergi acum la psihiatru sa te pui pe picioare si nu-ti schimbi comportamnetul, sa stii ca vei fi exclus din societate iar ca adult nu te va place nimeni, daca te prezinti ca un arogant si simandicos, in loc sa te prezinti ca un om respectuos, cu bun simt si sociabil.
Anii de liceu sunt într-adevăr unii din cei mai frumoși, dar din păcate nu pentru toată lumea. La vârsta asta oricum majoritatea se confruntă cu multe lucruri pe care nu le înțeleg și nu știu cum să le gestioneze ( psihic, emoțional,... ). Dar când ești ținta bullyngului e și mai nasol.
In cazuri ca astea, eu întotdeauna recomand vizita la psiholog. Ar fi bine sa vorbești cu cineva despre ce ți se întâmplă. Din depresie și anxietate doar tu poți iedi cu forțele proprii. Ceilalți te pot doar susține. Tu deții controlul asupra ta.
Vei schimba mediul, colegii (de facultate sau munca) si totul va reveni la normal.
Doar sa nu le spui ce probleme ai avut in liceu. Lumea interpreteaza gresit multe lucruri.
Diorrus întreabă: