Pai in lumea,, liceelor'' exista 2 profile: UMAN (romana, limbi straine)
REAL ( matematica, fizica, chimie, biologie)
Daca nu iti place romana du`te la profilul REAL.Si eu tot asa sunt...
Cauta licee pe google, consulta diriginta. Ea/el e cel mai bun ajutor al tau!
Buna! si eu sunt clasa a 7 adaca nu stii, ai putea sa te duci la real.de acolo ai mai multe posibilitati de locuri de munca, in schimb la uman poti doar profesoara, traducator...etc.
nu trebuie sa te alertezi.suntem doar a 7a si mai avem timp sa ne gandim la ce ne place sau sa ne schimbam alegerea facuta.bafta la scoala!
Nu te inspaimainta ca nu ai gasit inca ce talente ai, nu e o problema, ai o gramada de timp sa iti descoperi talentele, descopera ce te pasioneaza. gandeste-te prima data la materia care iti este cea mai draga. poate iti place matematica, de exemplu ai putea da la mate-info, sau poate iti place chimia, de exemplu sa dai la chimie-biologie sau istoria. sau poate iti place desenul, sa te ocupi de pictura sau muzica, sa canti la un instrument. si mai sunt inca multe alte sectii acum nu imi mai vin minte. cu media ta ai foarte multe oportunitati de a intra unde alegi tu.continua sa ai medii cat de mari fiindca conteaza mult si o medie care o ai la o materie fiindca iti influenteaza media finala pentru admiterea in liceu. oricum gandeste-te bine de tot la materia care iti da cea mai mare bucurie si pe ea sa te axezi pentru admitere. mai sunt si alte profiluri cum ar fi protectia mediului, acolo se face multa biologie si chimie sau la turism, unde faci mai multa geografie, sau economic unde inveti multa matematica si contabilitate si mai sunt multe alte profiluri. sa stii ca in drumul in viata nu conteaza aproape deloc ce profil alegi acum, conteaza mai mult ce profil alegi cand dai la facultate, asta daca nu hotarasti sa ramai doar cu liceul, dar ar fi pacat. acum gandeste-te la materia preferata, caci aceea conteaza cel mai mult. daca iti place o materie si inveti cu drag la ea, si ai note bune la acea materie, sa stii ca esti talentata la acea materie.