| Muxa a întrebat:

Sunt din chisinau si dupa liceu vreau sa-mi fac studiile in Romania, am auzit pareri diferite fata de acest lucru, cica moldovenii nu prea sunt respectati de catre tineret, alte pareri am auzit ca din contra sunt apreciati, habar nu am ce sa mai cred!

3 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Depinde, sunt unii care poate nu ii agreeaza pentru ca nu le cunosc caracterul, insa poate sunt altii care sunt dispusi sa-si faca prieteni si din alte orase, nu poti sa stii dinainte cum vor fi cei pe care ii vei intalnii. Cum am mai zis, depinde de oameni, tineretul poate sa se poarte urat si cu ceilaltihappy depinde de caracterul aceluia/aceleia. Nu trebuie sa te iei dupa astfel de zvonurioh go on. Succes si numai bine!:*

| Lluvia a răspuns:

Eu am o colega moldoveanca si ne purtam cu ea ca si oricare alta fata.
Am facut un proiect cu alta fata din Rep. Mold. si la fel m-am inteles bine cu ea.
Si multe alte pers.mai ales in liceul meu. Nu ai de ce sa iti faci griji :*

| dannyadmin a răspuns:

Salut, si eu sunt din Chisinau, si invat aici la liceu, si pot sati zic dupa experienta mea ca locuiesc de un an jumate aici, moldovenii sunt respectati, in mare parte de persoanele normale, culte, destepte.etc,pe cand se intilnesc si persoane cu fite care ar dori sa te discrimineze unpic sau mai mult cica esti moldovean sau ceva de genut asta, dar dupa cum tu vrei sa faci studii aici, atunci logic acolo invata persoana normale, marea majoritate, si nu cred cati vei face multe probleme, ba din contra vei fi prietena cu ei, dar oricum se mai intilnesc si persoane de alt sort, pentru nu exista padure fara uscaturi, asa si in cazul acesta, poate la inceput iti va fi un pic mai greu sa te acomodezi, cu ei si cu limba si comportamentul lor:::::::::::big grin
dar asa iti zic ca e tot normal, ok si te sfatui sa vii in Romania ca aici chiar se face carte, dac chiar asta iti doresti, si nu uita ca mai sunt aici moldoveni, ca nu esti prima si ca si noi astia care amvenit mai inainte am supravetuitbig grin
cam asta ar fi, asa dupa parerea mea
daca mai ai nevoie de ce informatii, pareti
skype me: dan_cik si adreseazare ca voi fi bucuros sa te ajut cu ce pot, ca cunosc ce inseamna cand cineva te ajuta