| andrei175 a întrebat:

Sunt distrus! Sunt in clasa a 10 si fiin mai timid m-am acomodat mai greu, acum am probleme grave cu niste batausi.
In clasa mea sunt 3 batausi, dintre care unul e cel mai rau. La toti ne e frica de el, pana si la restul batausilor. De cand a inceput anul scolar s-a luat de mine. Ii punea pe restul din clasa sa ma tina de maini(fiindule frica sa nu le faca lor o faceau) si ma scuipa. La sport dadea cu piciorul in mingia de baschet direct in spre mine cu toata forta, mi-a turnat otetul de la burete pe haine, m-a pus sa beau otet amestecat cu cola, si refuzandul mi l-a aruncat pe pantofi. Ma scuipat pe geaca la plecare. Eu l-am amenintat ca il spun la diriga da degeaba.
Pana cand l-am spus. Cand am coborat la diriga inainte sa intram la ea, a spus ca nu se mai ia de mine ca sa ne impacam, am intrat la diriga, ea i-a spus sa ma lase etc.
M-a lasat in pace 4 zile, dupa care a inceput sa ma ia la trante(el si inca un batausi "prieten„ cu el, mai exact batausului acesta ii era frica de el si il trimetea pe mine ca sa scape el, la care asta ii spunea: Daca nu ma ajuti sa il batem de bat pe tine. si asta sarea sa ma tina de maini, etc) Cum spuneam: m-a luat la trante, m-a dat cu pumni, iar cand am spus ca o sa il spun la diriga, a zis ca ce daca:Ce o sa ii faca, nu l-am mai spus odata si nu s-a intamplat nimic. Astazi mi-a bagat un turture de 40 cm pe spate si in pantalon si cand i-am spus ca il spun a spus ca ma bate daca fac asta.
Nu mai stiu ce sa fac? Unde e Dumnezeu? Cu ce am gresit? Am fost bun cu ei si m-am purtat frumos, cand mi-au dat o palma, am intors si celalalt obraz, dar cat sa o mai tin asa? Nu mai rezist, sunt deprimat. M-am rugat la Dumnezeu dar nimic.
Ce-i drept este ca in ziua in care m-am rugat la Dumnezeu atunci l-am si parat la diriga si parea ca problemele sa se fi terminat. Am multumit LUi Dumnezeu, dar acum e maai rau ca la inceput, in fiecare pauza sunt luat la bataie, lovit etc...
Ce sa fac?

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cred ca trebuie sa ai o discutie serioasa cu el si sa-i explici ce o sa faci daca se mai leaga de tine, respectiv:
-Pe linie scolara: diriginta si conducerea liceului. Risca sa se ia masuri disciplinare, incepand cu scaderea notei la purtare si mergand pana la exmatriculare.
-Pe linie penala: poti sa-i faci plangere pentru lovire si alte violente (art.180) Cod penal, citez:
"Art. 180. - Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda." Amenda este de la 300 lei la 30.000 lei. Faptuitorul fiind minor limitele pedepsei se reduc la jumatate. De asemenea se poate lua o masura educativa, incepand cu mustrarea si terminand cu internarea intr-un centru de reeducare.
-Vorbeste cu parintii tai si acestia sa ia legatura cu parintii lui, pentru a afla ce face odrasla la scoala si sa le ceara sa-l tempereze.
-Spui ca se leaga si de altii din clasa. In ultima instanta, daca nu se linisteste, uniti-va toti ceilalti si dati-i o lectie, nu neaparat fizica, dar aceasta numai daca nu obtii nimic cu celelalte masuri. Eu nu sunt de acord cu aceasta dar, uneori, numai asa se poate rezolva. Succes si numai bine!

| cristi202 a răspuns:

In primul rind, ce sa nu faci:
1) Nu il mai ameninta. Cu nimic. Mai ales ca il spui la diriga. Astfel, cuvintul tau va fi privit ca fiind inconsistent, ceea ce duce la pierderea ta in fata lui ca si personalitate. Atita timp cit doar ameninti, nu prezinti mare valoare. Cit despre spusul la diriginta, chestia asta e hilara in ochii lorm e ceva ce nu are valoare, e ceva ce nu trebuie spus, pentru ca iti scoate in evidenta slabiciunea. O spun din experienta, si eu eram in timpul liceului timid, si am patit uneori ca tine, si am stiut ca nu trebuie adus in discutie asta. Oricum, cred ca ai realizat ca si asa, nu rezolvi nimic, eventual doar pe moment.
2) Nu te plinge cind vine la tine sa iti faca rau. Nu trebuie sa o spui, cel mai adesea el simte frica si atitudinea ta, si de aceea isi permite sa faca ce face cu tine. Chiar daca esti timid, daca ti-e frica de el, nu arata asta. Trateaza-l ca de la egal la egal, sau cu indiferenta. Oricum, il poti trata tu de sus pe el (desigur ca pentru asta iti trebuie o convingere serioasa), pentru ca tu ii esti net superior, el avind doar legea pumnului, legea junglei, tu fiind in schimb om. Problema e ca toti cred ca el e cel mai tare, dar nu e asa. Trebuie sa intelegi ca nu forta pumnului e cea mai tare, ci cea a sufletului, a atitudinii, a raspunsului pe care il avem in fata problemelor vietii. Ia o atitudine corecta, nu te lasa dus de val crezind ca el e cel mai puternic, infrunta-l cu o atitudine corecta, si vei vedea rezultatele. Desigur ca pentru asta iti trebuie curaj si motivatie. Si intelegerea ca tu esti de fapt pe pozitia corecta.
Ce sa faci:
1) Roaga-te in continuare. Adesea rugaciunea rezolva multe lucruri, dar nu asa de repede cum am voi noi. "Problema" e ca Dumnezeu se misca intotdeauna mai incet, mult mai incet adesea decit noi oamenii, si de aceea avem de asteptat uneori mult timp raspunsul Lui. Insa cind vine, vei vedea ce poate face! Nu ii doresc tipului sa pateasca ca acel om care intr-o fabrica isi batea joc de un credincios, ca mai apoi, la ceva timp dupa, sa aiba un accident grav in care sa ii fie spart capul, si imediat, dar imediat, constient fiind inca, sa recunoasca si sa spuna cu gura lui ca din cauza ca s-a luat de credincios i s-a intimplat acel lucru. E teribil, insa si Biblia spune ca cel rau dintr-o data va cadea, dintr-o data va fi lovit. Tu roaga-te, Dumnezeu va face restul, si vei vedea ca exista si ca ti-a ascultat strigatele disperate. Sigura chestie e ca mai ai de asteptat.
2) Biblia spune ca "raspunde nebunului dupa nebunia lui, ca sa nu se considere singur intelept". Insa trebuie sa ai mare grija, pentru ca tot Biblia spune, in acelasi loc, ca sa "nu raspunzi nebunului dupa nebunia lui, ca sa nu semeni si tu cu el". Aici trebuie sa iti folosesti mintea, ce ai putea sa ii faci tu lui, incit sa simta si sa il doara, sa inteleaga ca ce face e rau, si totusi tu sa ramii OK, fara a te cobori la nivelul lui. Vezi care sunt slabiciunile lui, vezi cu ce poate fi atins, daca sunteti colegi, cred ca il stii destul de bine, si cauta sa te folosesti de acel lucru pentru a-l "atinge".
Ar mai fi multe de spus. Oricum, situatia ta e grava. Nu e simplu de rezolvat. Dar cred ca pina la urma vei gasi o solutie, mai ales daca te vei ruga in acest sens.

| darko23able a răspuns:

Mah frate pai tu te vaiti mai rau ca o fata...prindel odata singur si arata-i ce inseamna bataia.dai frate 2 bucati si iti spun eu ca nu mai face asa dupa

| MeeeMeee a răspuns:

Stii, foarte interesanta povestea... big grin! Nu am avut in clasa batausi, nu stiu cum e sa te bata cineva, sincer nu ma pot gandi la asta sad! Daca ce ai spus e adevarat, inseamna ca el te invidiaza. Nu are cum sa fii pus ochii pe tine si sa-ti faca asta doar ca te iubeste ( Hmmm... Poate e gay laughing ). E invidios ca tu poate inveti mai bine sau ca esti tipul cel nou si toti vor sa te cunoasca, sa stea cu tine!
Un alt motiv ar fi ca unei fete de care lui ii place sa-i placa de tine. Hmmm, nu stiu sad!
Dar te-ai gandit ca poate a avut un trecut aspru, poate parintii s-au despartit sau mai rau (unul a murit sau amandoi ), poate nimeni nu-l gaba in seama pe acasa, deoarece parintilor, bunicilor nu le pasa. Poate si el sufera. Te-ai gandit la asta?
Sau o alta explicatie ar fi ca el se da mare, gen: Frate eu sunt GIGOLLO( nu stiu cum se scriehee hee ), toti la picioare. Dar lasa-l, nimeni nu o sa-i faca Statuie pentru asta.

Sper ca te-am ajutat. Ideile astea le-am luat de prin TVhee hee. Cum am spus : nu am patit astfel de chestii big grin. Sper ca te-am ajutat. Funda?

| Vladuthz a răspuns:

Salut! Pare ca nu e de gluma cu persoane ca el. Pai in primul rand uite ce ar trebui sa faci: cand vezi ca se mai ia de tine, ia-l calm deoparte, si vorbeste cu el si spune-i drept asa: Mai [numele lui] te rog eu lasa-ma si pe mine in pace, ca si asa sunt vai de capu meu, uite daca vrei pot sa-ti dau tema la mate, la romana, numai lasa-ma si pe mine in pace ca sunt si eu terminat, si sa punem odata punct la toate astea. Si incearca sa-i faci pe plac, adica atunci cand iti cere cate o tema, sau un ajutor la ceva legat de scoala, ajuta-l. Insa daca iti cere banii, spune-i ca n-ai, dar spune-i-o in asa fel incat sa te creada. Momentan asta este singura solutie care poti sa o faci pana acum, daca nici asa nu merge, da-mi mesaj si iti zic in continuare ce sa faci.

| MortemAeternum a răspuns:

Ma tu sigur esti in clasa a -10? Stiu ca in liceu este plin de retardati, dar si tu tot mergi cu spusu la diriga, parca ai fi in generala nu alta.
Problema e simpla, intorci celalt obraz ca un bun crestin, cum Isus te invata de altfel sau iei un scaun sau o bata si vopsesti peretii in rosu. Dupa ce ai vopsit peretii, o sa se gandeasca de 2 ori inainte sa iti mai faca ceva. Ca doar ai fost baiat harnic si ai schimbat peretele din alb in rosu.
De curiozitate, retardatul ala, care nu stiue cum sa se afirme e tigan?
Acum tu mirosi a troll, deci nu am sa mai continui.

| EduardLaw a răspuns:

In primul rand nu te mai ruga la dumnezeu si nu inteleg de ce nu ripostezi.
daca tot iti iei bataie poti sa dai si tu, pana la urma tot iei bataie, macar dai si tu un pumn doi:p

| andrei175 explică (pentru EduardLaw):

M-am tot gandit la asta,la urma urmei am maini ca si el si pot sa le folosesc, mereu ma imaginez cum il bat asa de rau incat nici nu iti poti imagina. Dar cand se apropie de mine cu rasul lui,parca mi se opreste inima in loc, incremenesc. Nu pot sa dau.
Problema e simpla asa, ii sparg nasul de il umplu de sange si gata, dar e mai greu de pus in practica.

| cristi202 a răspuns (pentru EduardLaw):

Citeste cu atentie - a spus inca de la inceput ca e timid de felul lui. Si nu cred ca e cazul la el sa foloseasca pumnul pentru a-si rezolva problemele. Pumnul e doar pentru unii, care considera ca doar asa pot rezolva totul.