| Mickelangelo a întrebat:

Sunt extrem de neîndemânatic și din cauza asta nu știu să muncesc și să fac orice treabă prin casa ..in mod sigur nu m-aș descurca din cauza asta la niciun loc de muncă, încrederea în mine e 0. Practic nu știu nici să curat un cartof sau sa leg șireturile(mi se pare greu și doar îmi bag șireturile in încălțăminte mergând așa)sau sa îmi ajut părinții la vreo treabă, in plus de asta am fost diagnosticat in 2016 cu schizofrenie paranoida și iau tratament mi-e mai bine acum însă mă gândesc la viitorul meu care e egal cu 0 și mă îngrozesc...ce sa fac? Ce pot face în acest sens, ce se va alege de viața mea?

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

In primul rand, nu dispera si nu te stresa din atata lucru, ca nimeni nu s-a nascut invatat!
In fiecare zi pune-ti in minte sa faci un lucru, dar incearca sa-l faci bine. De exemplu: azi te apuci de curata cartofi, Intreaba pe mama sau pe cineva din casa, sa-ti arate cums e procedeaza si curata cativa, ca sa-ti formezi mana.
Cam asa ar trebui procedat cu totul, cineva iti arata si face prima oara alaturi de tine, dupa care faci singur.
Schitofrenia este o boala psihica nu una de handicap fizic, deci esti capabil sa-ti misti mainile si sa faci ceva bun!
Hai, cu rabdare si vointa, le faci tu pe toate, dar incet-incet. Ideea este sa nu te descurajezi cand gresesti, ca nu moare nimeni din atata.

| CatalinLaurentiu02 a răspuns:

Noi de aici nu o sa îți putem da un sfat perfect sau din inima. însă Dumnezeu poate schimba starea ta așa cum a schimbat-o a mea
Și eu eram nepriceput când eram mic dar cu timpul cum tot practicam câte ceva am început sa știu sa muncesc și sa îmi fac un stil din asta. legat de boala ta
Domnul Isus Hristos sa te vindece și sa te mantuiasca
Îți recomand din inima sa citești Biblia și sa vezi Cata dragoste are Dumnezeu pentru noi
Viitorul tău e in mâna Domnului
De ce nu îți faci o relație cu Dumnezeu? El e singurul care e mereu alături de noi și nu ne Dezamăgește