| Diana_Dia_2000 a întrebat:

Sunt foarte timida.Si lucrul asta ma descurajeaza din toate punctele de vedere.Imi este teama de viitor.Cum pot scapa de timiditate?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cateva mici sfaturi

1 Redevino serioasa, nu mai zambi la tot ce se spune, nu rade la tot ce rad ceilalti, la inceput lumea o sa te creada o scorpie, dar fa asta pana ce ajungi sa poti sa razi doar atunci cand e cazul.

2 Demascheaza-ti emotiile ca pe niste pradatori care incearca sa te fure, in acest context de energie si incredere. Recunoaste fata de ceilalti atunci cand esti emotionata, spune fara rusine ca esti timida ca sa nu fi inteleasa gresit, daca rosesti recunoaste-o si argumenteaza conform realitatii.

3 Incepe sa-ti exprimi opiniile fara teama, la inceput comporta-te ca si cum esti singura care are dreptate chiar daca risti sa se goleasca spatiul in jurul tau, nu te speria. Faci asta doar pana incepi sa devii convingatoare, apoi gandeste.

4 Un pas usor zic eu este acela de a face complimente, dar fa-o din inima, fara falsitate.

5 Un lucru real- EXISTA FOARTE MULTI OAMENI CARE SE CONFRUNTA CU ACEASTA PROBLEMA DE ANXIETATE SOCIALA, deci nu esti nicidecum singura.
Ia legatura cu psihologul scolii.
Iar daca vrei sa urmezi cele de mai sus, fa-o, dar pe rand, progresiv.

2 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Eu nu cred ca omul se schimba vreodata, asa cum esti asa vei fi mereu, doar unele exprientele puternice te pot schimba

| SergiuBoss11 a răspuns:

Ar trebui sa socializezi(Fortat) cu oamenii din jurul tau cat mai mult.la inceput iti va fi jena, dar cu timpul te vei obisnui si vei scapa de timiditate.cui pe cui se scoate.nu cred ca poti scapa de timiditate daca nu o infrunti.