Iti sugerez sa le spui parintilor, astfel incat ei sa vorbeasca cu diriginta si parintii acelor colegi. Eu nu pot sa imi imaginez...In ziua de azi nu se mai tin ore de dirigentie in care faceti activitati contra acestor forme de agresiune? Noi am avut activitati cu psihologul scolii in care ne-a vorbit despre bullying si cum sa nu luam parte la asa ceva, inclusiv sa-i oprim pe colegii care il practica, inca din clasa a V-a.
Oricine se respecta va refuza orice forma de agresiune, indiferent daca esti fata sau baiat. Nu e vorba de nicio smechereala sau gluma aici, ci numai de prostie si rea vointa din partea lor.Gluma e cand ambii rad, nu cand una din parti devine victima.
Iar cand nu poti fac nimic pe cont propriu, apelezi la cei cu putere mai mare sa o faca : parinti, profesori etc. Daca tu insisti sa iti faci singur dreptate, te pui intr-o pozitie total aiurea in ce priveste situatia scolara.Chiar vrei asta acum in ultimul an inainte de a intra la liceu? Ideea ca vei fi etichetat clovn e tocmai combustibilulul care ii face pe bullies sa continue, bazandu-se pe realitatea ca victimele nu vor avea curaj sa vorbeasca despre experientele urate prin care trec.
Sa stii ca a existat un caz, cred ca l-au dat si la stiri, in care un baiat a fost lovit zilnic de colegi cu cartea in cap si a dezvoltat o tumora celebrala.A murit apoi dupa cativa ani.Iar un coleg le-a spus parintilor ca zilnic il agresau si ii dadeau in cap. Iti poti inchipui cum s-au simtit parintii in acel caz? Mai ales ca aceasta tragedie putea fi prevenita, daca cineva vorbea la timp? Daca baiatul vorbea la timp cu proprii parinti si le spunea prin ce trece?
Spune dirigintei sau directorului scolii, ca asa ceva nu este normal si nici permis.
Cu raspunsul la bataie nu ai nici o sansa, ca ei sunt doi si s-ar putea sa te bata mar, mai ales ca esti naiv si nu deschizi gura.
Am zis ca nu vreau sa fiu cinsideratt clovn
Sunt în clasa a7a,doar că în a 6 a am avut o problemă cu 3 colegii dar în special cu unul dintre ei.Îmi ziceau,, shtt",, Marș" mă înjurau își băteau joc de mine mâ rog.Eu mi-am exprimat de mai multe ori la Diriginită nemulțumirea în legătură cu cei 3 indivizii (nu avea nici o treabă,,, Nu.i baga in seama" nu stiu ce mă rog).
Se întâmplă că într-o oră de sport unul dintre ei să.l numim Vlad da cu mingea în capul meu (,, Din greșeală") zicând că stăteam în,, mijlocul sălii de sport".In montul ăla m-am dus l-am impins de perete și i.am tras și două palme (țin să zic că sunt Fata și cei 3 respectiv Vlad sunt băieții).De atunci parca au prin frica de mine.Tin să zic că nu mi-a făcut nimic doamna diriginta.Ma rog în clasa 7a s.au luat niste măsurii...Și am început să nu.i mai bag in seama chiar încep să râd și acum suntem prieteni cât de cât.
Îți recomand,, în apărare" să le tragi vreo două cât să prindă frica.Sau descurcate cu diriga dacă nu chiar apelează la directoare.
Sper sa fie totul ok pupici