| ralucaralu a întrebat:

Sunt in a9a la mate-info.Am avut media de intrare cea mai mare, dar imi este foarte greu. Dau lucrari si vad ca iau tot note de 8; chiar si colegii se asteapta sa fiu printre cei mai buni. Foste colege, care erau mai slabe decat mine(in acelasi liceu, dar la stiinte ale naturii) iau note mai mari ca mine. Au deja multe note de 10, iar eu incep cu stangul. Mi se pare foarte greu. Sunt absolut sigura ca vor fi printre primele din clasa.Sunt mereu comparata cu ele, nu mai suport situatia asta! Acum au dat o lucrare, ele zic ca vor lua cam 8, dar sunt sigura ca vor lua nota mai mare.Probabil spuneti ca nu am ce face, ca ma gandesc la lucruri din astea, dar pentru mine conteaza. Invat, nu mi se pare greu, dar nu pot sa ma concentrez, nu pot pur si simplu sa iau nota mare. Ce sa fac?

4 răspunsuri:
| alexaaa a răspuns:

Buna! am o prietena care intr-un fel e in aceeasi situatie ca si tine.si iti voi spune ce i-am zis si ei.notele la liceu sunt foarte mici.mai ales daca esti la inceput.profii debea ce incep sa va cunoasca pe fiecare in parte, sa va vada capacitatile.nu te suprastresa pentru o nota(si mai ales daca e un 8)eu am vazut o colega care la latina a zis lectia PERFECT si a luat 6.nu-ti face griji.si daca esti comparata cu alte foste colege nu trebuie sa le dai prea mare atentie acelor persoane care din lipsa de ocupatie fac comparatiile astea.si nu cred ca ar trebui sa gandesti ca esti in permananenta in competitie cu ele.fiecare face ce vrea.nu trebuie sa te simti inferioara lor.probabil ca in generala erai printre cele mai bune.nu-ti face griji. 8 la liceu e ca un 10 la inceput, chiar daca altii iau note mai mari. o sa vezi ca daca ai incredere in tine si in capacitatile tale, nu te vei mai simti i competitie cu ele si iti vei vedea de treaba ta(in aceasta privinta)lucrurile se vor schimba in bine pentru tinewinking

| NuConteazaCineSunt a răspuns:

Sa te pui pe invatat mult mai mult decat poti. Sa faci exercitii in plus la obiectele care le ai.etc

| G a răspuns:

Daca pleci la scoala cu gandul ca vei lua o nota mica te vei descuraja si nu te vei descurca la lucrari, pentru ca vei sti ca nu vei lua 10. fii optimista, inainte de teste repeta-ti in gand "am invatat, stiu totul bine, nu va fi greu, pot sa iau 10", iar in timpul testelor relaxeaza-te, nu te stresa pentru ca asa gresesti cel mai usor. nu te gandi la colegele tale, nu te ingrijora ca toti vor lua 10 si tu 8, fii cu gandul la testul tau si tine minte ca daca ti-ai invatat trebuie sa stii si poti sa iei o nota mare. de asemenea, fii foarte atenta, citeste bine cerintele, chiar daca stii bine lectia poti gresi din neatentie. daca poti, aseaza-te singura in banca sa eviti lucrurile care te pot distrage, sau cu colegul/a cu care te intelegi cel mai bine ca sa te simti comfortabil (depinde cum preferi). daca tot nu esti multumita de note, roaga-i pe profesori sa te asculte din lectia de zi, daca stii ca te descurci mai bine la tabla decat la test. si nu te mai compara cu colegele tale, oricand se poate schimba situatia si tu sa incepi sa iei note mari iar ele note mici.

| ZeWsSs a răspuns:

Eu sunt intr-o situati asemanatoare la mine in liceu sunt doua clase de uman cea mai buna prietena a mea este in prima clasa si eu in cealalta, eu am aceleasi note ca si ea acum desi in generala stateam in aceiasi banca si lucrarile mele erau identice cu ale ei si cand eram ascultat ea imi sufla mereu, de obicei eu nu imi invatam si nici nu imi faceam temele ca si acum de fapt dar aveam note bune, f bune as putea spune, si ea la fel dar acum este un pic geloasa pentru ca ea nu reuseste sa copie cand are nevoie si eu pot sa copii la orice profesor chiar la cei care tipa si urla si nu ne lasa sa ne miscam, si acum vrea sa vina la mine in clasa ca sa fim din nou impreuna sa putem sa ne ajutam unul pe altul, in fine ast a fost o paranteza ceea ce ar trebui u sa faci e sate transferi la alt profil nu neaparat la profilul unde sunt colegele tale altundeva daca simti ca la mate-info nu te poti akomoda,