| Villy0po a întrebat:

Sunt in clasa 8 (st baiat big grin). si in curand o sa plec la liceu.cum sa ma imbrac in prima zi? cum sa fiu cat mai popular? cum sa fiu cat mai cool? vreau ca la liceu cei 4 ani sa fie cei mai "supremi". adica sa fac toate nebuniile si sa ma distrez.

1 răspuns:
| Aliutza a răspuns:

Nu cred ca exista un raspuns pentru toate intrebarile tale. E normal sa ai emotii pentru anii de liceu. Nu stiu daca e normal sa le ai inca de pe acum, dar mai devreme sau mai tarziu oricum ar fi aparut.
Anii de liceu nu vor fi ca in filme, numai cu petreceri si fete bune, iar de obicei cel mai popular tip din liceu e cel mai bogat tip din liceu. Toti ceilalti sunt pe langa el, insa nu vor decat sa profite. Crede`ma, nu iti doresti sa fii tipul ala si la un moment dat sa-ti dai seama ca de fapt nu ai niciun prieten adevarat in tot liceul.
O alta varianta, care nu te va face "cel mai popular", dar vei fi destul de popular incat sa te simti bine, este sa te implici in activitatile liceului si clasei tale si sa nu fi ingamfat, sa nu te porti urat cu ceilalti, sa te faci placut.
1. Te poti implica prin:
- participarea la balul bobocilor (chiar daca tu crezi ca nu esti destul de "calificat" pentru asta, sa stii ca eu am fost organizatoare anul asta si pot sa te asigur ca e o mare bucurie cand un boboc spune ca vrea sa participe la bal, pentru ca multora le este rusine, sunt prea timizi ca sa accepte sa participe, chiar daca sunt cei mai frumosi din tot liceul. Altii nu participa pentru ca nu vor sa chiuleasca de la cateva ore, vrand sa se puna bine cu profii. Altii, pur si simplu nu considera ca merita sa mearga aproape zilnic la repetitii, pentru o simpla banderola si un premiu). Totusi, daca participi la bal, toti te vor vedea pe scena si apoi te vor recunoaste cand te vor vedea prin scoala.
- participarea la proiecte pe scoala, impreuna cu cativa colegi din clasa ta sau din alte clase (asta iti va da sansa de a cunoaste mai multe persoane si de a te imprieteni cu ele)
2. Ca sa te faci placut, trebuie sa:
- vorbesti cu toata lumea, nu doar cu "cei mai tari" din clasa si din scoala
- fii dragut cu toata lumea, chiar si cu cei mai putin populari (in mod ironic, asta iti va mari popularitatea)
- mizezi pe ceva special (fiecare persoana are ceva special... poate sa fie un zambet marca proprie, o zicala pe care o repeti in anumite situatii, darul de a face oamenii sa rada, faptul ca esti acolo pentru oricine are nevoie de un sfat, etc. Tu stii la ce te pricepi mai bine)
- nu faci pe prostul (adica sa nu incerci sa iei note proaste, numai pentru ca si alti baieti populari au note mici. ce varianta preferi dintre: "e de treaba, arata bine, dar pare cam prostut" si "e de treaba, arata bine si are si note bune. oare cand are timp de toate?"
- nu stai tacut intr-un colt. In pauze, de exemplu, iesi din banca, socializeaza, imprieteneste`te.
- iti sustii parerea. Daca iti sustii parerea in fata majoritatii, devii respectat, chiar daca nimeni n`o sa-ti spuna asta in fata. O sa pari curajos daca faci asta. Totusi, daca parerea ta e la fel cu cea a celorlalti, nu te prefa ca ai alta parere, doar ca sa le castitgi admiratia.
Cat despre haine, nu cred ca sunt foarte importante, pentru ca la unele licee se respecta uniforma. In cazul asta, o sa porti uniforma in fiecare zi, deci o sa arati mereu la fel.
Daca la liceul tau nu se respecta uniforma, inspira`te din revistele de moda, inainte de inceperea scolii (nu suna foarte macho, dar te poate ajuta sa nu dai gres cu tinuta macar in prima zi de scoala). Cu timpul, o sa-ti creezi un stil propriu. Adica, dupa un timp, o sa-ti dai seama cam ce iti place sa porti, cam ce tip de haine crezi ca iti vin cel mai bine si o sa te axezi pe stilul respectiv.
In concluzie, nu cred ca ar trebui sa-ti faci prea multe griji. A, si sub nicio forma nu te schimba in ceva ce nu esti. Fii tu insuti.
Iti doresc mult succes!