| Heys a întrebat:

Sunt in clasa 9 si mi-a dat test la religie nu am situt si am luat 4. SI mi la trecut in catalog.Nu mi se pare normal sa mi-l treaca deoarece eu nu am cunostinte din religie pentru ca profesoara mea ne povestea despre pelerinajele ei, scoteam minuni de pe net si din astea.Si el m-a luat cu materia din calsa 8 cu sinoade ecumenice unde si cand si chestii din astea. Mie intodeauna materia asta mi s-a parut nefolositoare adica cine are pasiune sa faca sau sa invete singur dar si in liceu nu ii vad rostul.Acum eu nu o sa scot medie mare la religie cu 4 ala si in plus ma oftic adica eu sunt bun la chimie si iau 10 si la religie iau 4 :I. Voi ce credeti ca este o materie importanta sau e bagata ca sa mai castige si fetele care se duc la teologie un ban?

Răspuns Câştigător
| Bastien a răspuns:

Bogdy, URGENT daca ai peste 16 ani completeaza cererea de retragere de la religie (ai acest drept, in caz ca nu stiai). Daca ai sub 16 ani, cererea trebuie semnata de unul din parinti. Du cererea la secretariat in doua exemplare, unul va ramane la tine si unul la secretariat. Sa te asiguri ca cererea este inregistrata si primeste numar de ordine si stampila pe ambele exemplare. Uite modele de cerere:

1) Daca ai peste 16 ani

Stimate Domnule/Doamnă Director,

Prin prezenta, subsemnatul/subsemnata ______________________, domiciliat(ă) în localitatea__________________, strada _______________ nr. ___, bl. ___, ap. ___ mama/tatăl elevei/elevului __________________, din clasa _____, a Şcolii/Liceului/Colegiului/Grupului Şcolar____________, vă aduc la cunoştinţă că, în conformitate cu prevederile art. 29 din Constituţia României, ale art. 25 din Legea 272/2004 privind drepturile copilului, ale art. 18 din Legea nr. 1/2011 a învăţământului, în anul şcolar 2011/2012 fata mea/băiatul meu nu va participa la orele disciplinei confesionale Religie şi astfel vă rog să dispuneţi măsurile legale care se impun!

Vă mulţumesc!

Data

Nume şi prenume părinte

Semnătură

Domnului Director/Doamnei Directoare al/a Şcolii/Liceului/Colegiului/Grupului Şcolar __________________

2) Daca ai sub 16 ani

Stimate Domnule/Doamnă Director,

Prin prezenta, subsemnatul/subsemnata ______________________, domiciliat(ă) în localitatea__________________, strada _______________ nr. ___, bl. ___, ap. ___ mama/tatăl elevei/elevului __________________, din clasa _____, a Şcolii/Liceului/Colegiului/Grupului Şcolar____________, ţinând cont de prevederile internaţionale, constituţionale şi naţionale privind dreptul la libertatea de gândire, de conştinţă şi de religie şi de cele ale legislaţiei privind educaţia şi ale legislaţiei privind drepturile copilului, vă rog ca în realizarea orarului pentru anul şcolar 2011/2012, la clasa _______, să treceţi disciplina Religie la prima sau la ultima oră, din ziua respectivă, având în vedere faptul că fata mea/băiatul meu, elev(ă) în clasa respectivă, nu frecventează cursurile acestei discipline facultative.

Vă mulţumesc!

Data

Nume şi prenume părinte

Semnătură

Domnului Director/Doamnei Directoare al/a Şcolii/Liceului/Colegiului/Grupului Şcolar ___________

Daca, din orice motiv, iti este REFUZATA cererea de retragere de la religie, acesta este un ABUZ. Te rog sa sesizezi, in acest caz, pe domnul Emil Moise. Cauta-l cu google si vei afla date de contact si cu ce se ocupa. El te poate ajuta.
O ultima specificare: in cazul in care te retragi de la religie, nu vei mai avea medie deloc la acest obiect. Practic el nu mai apare pentru tine in carnet, catalog, orice document.

2 răspunsuri:
| etmiky a răspuns:

Nu este normal.sinoane ecumenica? laughing nu asta conteaza in viata.Daca iti dadea un test,trebuie sa te ajute cu ceva sa inveti acele chestii. Poti invata despre intregritate,poti invata multe,multe lucruri. eu zic sa vorbesti cu parintii tai, du-te la inspectorat.fa ceva! pentru ca nu este corect. testele de evaluare initiala NU se trec in catalog, si eu sunt a 8 a si acele teste, sunt sigura, NU se trec in catalog.asa ca las-o pe profa ta paranoica si nu te necaji din cauza ei, la urma, e doar o nota.

| Bastien a răspuns:

Bogdy, modelele de cerere sunt invers, scuze, eram obosit. Prima e pentru sub 16 ani, a doua pentru peste.