Nu-ti face griji. Si mie imi era frica de intuneric.auzeam sunete ciudate prin casa si aveam impresia ca desi eram singura mai era cineva langa mine...dar s-a dovedit ca prinipala cauza erau prea multe flme de groaza. Cumpara-ti o lampa si aprinde-o inai nte sa te culci sau o alta solutie ar fi sa dormi mai aproape de ai tai. Seara poti bea un ceai ca sa te linistesti si aprinzi televizorul sau o lampa care sa fie aprinsa toata noaptea. si numai de uita la filme de groaza.
Parerea mea este ca te uiti la prea multe filme de groaza si eu cand eram mai mica imi era frica de intuneric imi inchipuiam tot felul de chestii care pana la urma s-au dovedit a fi numai in imaginatia mea sfatul meu este sa nu te mai uiti la prea multe filme de groaza deoarece aceste filme nu sunt inspirate din fapte reale si acestea iti dau o stare de frica, de neliniste ai apoi ai senzatia ca in realitate este la fel ca si in filmul acela de groaza pe care l-ai vazut cu cateva minute in urma confunzi viata reala cu cea imaginara si nu o sa mai stii sa faci diferenta dintre cele 2 lumii
Sincera sa fiu si mie imi este frica de intuneric si cred ca niciodata nu o sa trec peste asta. in primul rand, viata reala nu are legatura cu filmele de groaza, care in mare parte sunt fictive, deci varianta asta cade din discutie. uneori mai ne si imaginam chestii, care de fapt sunt doar in mintea noastra. trebuie sa recunosc ca daca mama ma punea sa stau singura la etaj nu rezistam. nu suport sa stau singura deloc, si asta probabil este una din cauzele pentru care imi e frica de intuneric. aveam momente in care daca nu statea cineva cu mine in camera pana adormeam nu puteam sa pun geana pe geana. mi se pare, de exemlu, ca aud tot felul de sunete prin casa, sau ca ma urmareste cineva in permanenta.
ceea ce ar trebui sa faci, desi si eu am primit sfatul asta si nu am putut sa ma tin de el, este sa capeti incredere in tine. insa este foarte greu, cel putin pentru mine. uneori frica asta este generata de anumite superstitii, prea multe filme de groaza, sau amintiri si intamplari ce te-au marcat fara sa-ti dai seama pe moment. de exemplu, eu am o oarecare retinere sa intru singura in camera in care a murit bunicul meu. niciodata nu am putut sa-mi explic acest lucru. insa se intampla si nu-l pot controla.
poti sa vorbesti si cu parintii tai despre asta, daca vezi ca situatia iese de sub control. tot ce trebuie sa faci in rest este sa nu mai asociezi actiunea unor filme cu viata si sa-ti cumperi o lampa de noapte care sa lumineze eventual in toata camera, sau sa tii televizorul deschis la ceva distractiv ( desene, etc. ) pana ce adormi.
Hmm, cred ca ar fi bine sa le spui parintilor tai, si sa incerci sa nu te mai gandesti la asta, poate ei vor gasi o solutie, daca nu propunele sa te lase sa dormi alaturi de ei sau alnag ei intelegi? , si incearca sa nu te mai uiti la filme de groaza daca patesti asa, si de ce te trezesti n fiecare noapte? Ciudat, incearca sa mananci inainte de a te culca, bea apa multa, si asa vei dormi profund :p. fundita?
Stai linistita o sa-ti treaca...in cele din urma
a fost si in cazul meu...cand aveam 10 ani am privit cateva filme de groaza si noapte parca vedeam tot felul de lucruri.imi era frica dar reuseam sa adorm gandindu-ma la alte lucruri sa ma jucam la psp
P.S:Nu exista fantome!
Nue chiar atat de ridicol. nu stiu ce sa zic. roag-o pe mama ta sa dorma cateva nopti cu tine. sa radeti si sa uiti de chestia cu intunericul. dupa cateva seri din astea ai sa uiti probabil ai sa poti dormi singura. daca nu i-ati o casa in alta parte cu un singur etaj
Ete pla acum ce draq fta u te sperii dn nimic daca me frica de ceva ma gandesc la :
1.un baiat frumos n:X:X:X:X::X::X
2. daca ii *** o palma lu fantoma o dezasamblez
mda sper ca te-am ajutat
Hei si mie mi-e frica de intuneric. Iati o lampa si pune-o la cap si nu te mai uita la filme de groaza. Funda?