Odata ce le-ai permis sa isi bata joc de tine ei nu te vor mai lua in serios si nu le va mai pasa parerea ta.Cheama si tu pe cineva de la tine sa faca misto de ei si sa le spuna sa nu se mai ia de tine. Spune-i dirigintei, parintilor sau riposteaza, injura-i si tu daca te injura, bate-i daca te bat.Si nu ii mai numi prieteni, ce prieteni is astia doamne.Fă in asa fel incat sa ii enervezi cum te enerveaza si ei, si daca primesti bataie, spui dirigintei, nu mai sta ca mortu sa isi bata joc de tine ca nu o sa mai scapi de ei pana absolvi.
Incearca sa te duci la psihologul scolii sau sa vorbesti cu vreun profesor sau diriginte
Nu pune la suflet vorbele rele!
Daca isi bat joc de tine nu iti sunt prieteni. Incearca sa vorbesti cu ei sa le spui sa nu mai faca asa ceva. Daca nu, vorbeste cu parintii si cu dirigintele. Nu trebuie sa suporti asemenea tratamente.
Un prieten nu ar face asta. Prietenul ar fi cel care te apara de cei ce te iau in ras. Anunta pe cineva adult (gen profesori, parinti). Ti se pare ca vei parea un las? Nu! Sa nu ti se para. Dca te iei si tu de ei veti face un scandal monstru, care va poate baga in probleme pe toti. Anuntand un cadru didactic te protejezi si pe tine si pe ceilalti.
Buna, si eu sunt tot in clasa a 7a. Eu nu am astfel de probleme si imi pare foarte rau pentru tine. Iti dau un sfat: FRUNTEA SUS ORICE SE INTAMPLA, ARATA CA NU ITI PASA! Daca isi bat joc de tine inseamna ca nu sunt prietenii tai.Gaseste o alta gasca si poate va fi mai bine. Tu prefate ca nu ai auzit si la un moment dat se vor plictisi sa te mai sacaie.Te vor lasa in pace daca vor vedea ca nu ai nici o reactie. Si daca se agraveaza vorbeste cu parintii sau cu profesorii tai. Sper ca am fost de ajutor
Da, stiu ce inseamna sa fii batjocorit zi de zi. Si eu suport umilinte zilnic si aproape ca m-au distrus psihic.
Dar nu trebuie sa suporti! Riposteaza! Am o metoda mai ciudata, dar sper sa functioneze: la fiecare replica urata raspunde-le in gluma, dar si in asa fel incat sa le sune umilitor pentru ei. Exista sansa sa iti raspunda la fel, dar trebuie mereu sa le spui o replica contra. De exemplu, daca ei iti spun ca arati ca o maimuta, tu le spui ceva de genul ''da, ador maimutele, sunt zeul maimutelor, iar tu nu esti zeul nimanui, sunt mai tare, haha!''. Te porti cu ei ca si cum ai vorbi cu un prieten, le vorbesti elegant si frumos si o sa ii lasi speechless.
Celor care iti spun lucruri urate sau te provoaca sa faci toate prostiile le intorci spatele si pleci! Nu trebuie sa faci tot ce iti spun acestia, nu te umili.
Daca se agraveaza situatia, spune-le parintilor sau dirigintei, ei vor sti sa ia atitudine, daca vrei discret, astfel incat sa nu te bata cei mari. Fa-ti prieteni si prin clasa, si de la cei mari ca sa te ajute daca totusi vor sa te bata ceilalti. In cazul in care se intampla, un gardian ar putea interveni, iar daca se intampla in exteriorul scolii fugi si le spui parintilor sa vorbeasca cu politia pentru vatamare corporala. Daca totusi s-a intamplat in scoala, aceia pot avea nota scazuta la purtare sau chiar exmatriculati.
Bafta! Daca vrei sa te ajut cu ceva, dai mesaj.
Nu are cum sa fie prietenii tai daca isi bat joc de tine sau te lovesc.Nu are rost sa le fii prieten daca te trateaza asa.
Eu zic ca atunci cand mai fac lucruri de genul asta sa le spui parintilor sa vina la scoala sa vada ce se intampla sau spune-i dirigintei pentru ca nu merita sa fii bataie de joc.
De ce sa nu le raspunzi? Cu ce sunt ei mai buni ca tine?
Nu le arata ca sunt mai presus ca tine si platestele-leo cu aceesi moneda.
Nu stiu, cand te lovesc incearca sa le zici o injuratura de sa le stea in gat sau loveste-i si tu.
Nu uita ca sunt niste nimicuri si nu are rost sa te consumi pentru asta.
Numai bine.
Bogdahoh întreabă: