Răzbunarea inteligentă: ignoră-i total (îi enervează maxim), devino și mai bun (succesul tău îi va distruge psihic), folosește punctele lor slabe (află ce îi sperie și exploatează asta subtil), creează-ți propriul cerc (găsește oameni pe care să-i ai de partea ta), schimbă-ți stilul (surprinde-i și dă-le peste cap prejudecățile), păstrează dovezi (oricând ai nevoie să ripostezi controlat). Fii calculat, nu impulsiv.
1. Am făcut asta până acum în a 8-a(3 ani, nu a mers)
2. Oricum voiam asta
3. Punctulor slab este prostia și m-am folosit de el de câteva ori
4. Nu pot face asta fizic, dar online am reușit
5. Nu prea am înțeles ce vrei să spui cu asta
6. Făceam asta deja
La schimbarea stilului ma refer mai mult la comportament
Uite,sa-i ignori nu este o soluție bună,din contra,le da sentimentul că te pot domina,că ești slab și că pot face in continuarea ce vor din tine.
Însă ce poți face e sa nu te răzbuni sau cel puțin nu cum fac ei.
Vezi tu,când răspunzi cu ura la ura nu ajungi nicăieri și se prea poate sa faci mai rău.
Spuneai că-s din cap până în picioare Nike,pai înseamnă că sunt atât de limitați,încât singurul lucru cu care se pot lauda este asta,dar în tine vad un pericol pentru că tu nu stai cățelușul grupului,care sa caute validare in grupul lor și,pe langa asta,mai ești și lăudat de profesori (mă gândesc) iar asta stârnește multa ura in sufletele lor.
Replicile bune nu-i vor impresiona niciodată, pentru că ei oricum sunt prea limitați sa le înțeleagă,iar jignirile,oh,in niciun caz.
Vezi tu, întoarce și celălalt obraz,cum?
Când te bârfesc, răspunde-le cu "va mulțumesc că sunt atât de important încât vorbiți despre mine" sau "wow,ce tare,nu știam că știți atâtea despre mine,nici eu nu știam atâtea, ar trebui sa va angajați la SRI" sau "Mama,mă simt așa bine când discutați despre mine, mă simt super important, mulțumesc!"
Cât despre poze "Mulțumesc,știam și eu că sunt frumos"
Cât despre faza cu tocilarul"da,îmi place să tocesc, pentru mine matematica e mai impresionanta decât niște Nike-uri in picioare" sau "Va mulțumesc foarte mult pentru reclama,curând o să fiu cunoscut și peste ocean,și poate,cu ocazia asta,mă angajează ăștia de la Google "
Mulțumește-le pentru favorurile pe care ți le fac și o să-i faci extrem de confuzi. Unii vor continua cu miștourile,dar tu răspunde-le frumos cu un mulțumesc pentru orice!
Nu te enerva! Ei au nevoie de reacția ta,așa că nu le-o oferi,fii calm,vorbeste-le de parcă nici nu-i cunoști, poarta-te frumos cu ei, însă nu le permite sa intre în viața ta, stai la distanță de ei!
No, eu sper sa te ajuta!
Multa bafta!