Nu chiar aşa, dar sunt într-o situaţie asemănătoare. Eu am fost prima şi am rămas prima, însă m-am simţit întotdeauna ultima. Pur şi simplu învăţ mult mai puţin. Acum parcă nici nu m-ar interese(nu că ar fi adevărat, chiar vreau note mari) pur şi simplu citesc fiecare lecţie vreo 5 minute şi dacă am impresia că ştiu oarecum despre ce e vorba îmi pun cărţile în ghiozdan şi mai repet la şcoală. Toată lumea spune că sunt o tocilară,dar ei nu ştiu că de fapt eu acasă nu învăţ mai deloc. Deseori nu învăţ decât dimineaţa. Parcă atunci am cea mai multă energie. Efectiv nu mai am cheful, dorinţa aia arzătoare de a şti lecţia perfect şi fără cusur, nu ştiu ce e cu mine...
Revenind la problema ta, ar fi vreo câteva cauze pentru care ai note mai mici.
1. Fie ţi-ai pierdut cheful de a învăţa la fel ca şi mine. În general când vorbim de lipsa chefuluii şi a concentrării ar putea fi vorba de o depresie.
2. Poate ţi-ai găsit alte preocupări: poate eşti îndrăgostită şi nici nu ştii.În general adolescenţi au oricum tendinţa de a fi " cu capul în nori "
3. Poate s-au supărat profesorii pe tine şi s-au gândit să îţi dea note mici. (Asta totuşi, nu prea o cred)
O să îţi revi tu cândva. Succes!
In primul sem am avut 9.92 media sh anul asta 9.52.
pur si simpu invat ca inaine dar nu stiu de ce...
cred ca este vorba si de profesori daca esti a9a...ei cred ca tu/voi v-ati obisnuit cum predau ei si acum au inceput sa complice putin lucrurile
Pai trebuie sa fie ceva deosebit fata de acum cateva luni si anume faptul ca nu mai inveti cum invatai. Nu ai cum sa iei note mici sau sa fi a4/5-a din clasa daca inveti. Asta e adevarul, ori inveti ca sa nu fi dezamagita si sa-i dezamagesti pe cei dragi tie, ori continui asa iar cei care sunt langa tine acum, vor fi tot timpul. In scoala nu poti fi tot timpul perfect, anii trec, tu cresti, materiile sun din ce in ce mai grele, asa ca totul e ok in legatura cu ceea ce ti se intampla cum.
Nuuu,,,Dar nu trebuie sa te lasi batuta si trebuie sa inveti ca parintii nu vor fi dezamagiti...Dar asa deam cum decizi tu...
Fabianiba întreabă: