Din cate știu eu, nu prea ai șanse, cu atât mai mult daca nu ai acordul rudei sau al părinților să faci asta, nefiind încă majoră, da…mă gândesc că știi că până la 18 ani adolescenții sunt limitați de putere și nu pot decide ei foarte multe de capul lor!
Cât despre alocație, o primești indiferent de context, fie că stai singura sau nu, statul este obligat să ți plătească lunar alocația până împlinești 18 ani.
De asemenea, daca ai făcut 18 ani mai devreme de clasa a 12-a, adică ai făcut 18 ani in clasa a 11-a, completezi o cerere și primești alocație până la finalizarea studiilor liceale dar nu și după!
Adică odată ce ai terminat nu mai primești, chiar daca ai 19 ani, tu primești alocație fiindcă încă nu ți-ai finalizat studiile liceale!
Numai bine!
Asta nu te interesează pe tine. Vreau sa stiu daca se poate din punct de vedere legal.
O va primi tot ca si pana acum ruda la care stai. Pana la implinirea a 18 ani.
Cum sa o primească dacă eu nu mai sunt in grija ei? Gândești?
Inca esti minoră. Alocatie primesti dar nu tu, chiar daca te da la camin.
Tu vrei sa spui că o va primi ea chiar daca nu mai e tutorele meu? Vai de capul nostru... Nu e vorba ca ma da la cămin. Mă mut singură, si da, am aflat ca se poate, iar alocația eu o voi primi. Chiar daca răspunzi mereu aberant, mersi ca iti iei din timpul tau
Nu ai spus ca nu mai e tutorele tau.
teiube întreabă: