| cei8mai8caprui8ochi a întrebat:

Sunt intr-o situatie foarte delicata si sofisticata!sad deci sunt in clasa a8-a si sunt fata. nu stiu la ce profil si liceu sa dau. sunt cea mai buna pe clasa dar mai este o fata buna cu care ma "dusmanesc" cum s-ar zice, pentru ca am note mai mari decat ea. ea vrea sa dea la stiinte sociale si vrea sa devina politist, desi eu cred ca ea vrea avocat si nu vrea sa zica. eu vreau sa devin avocat, dar vreau sa dau la filologie. chestia este ca ea da la alt liceu, la cel mai bun din oras, eu dau la al doilea cel mai bun(sunt trei in total). nu stiu ce sa zic, care liceu ar fi mai indicat? ma refer la profil, daCA vreau sa dau la drept? si nu vreau sa dau la cel care da ea pentru ca o sa cadem intr-o clasa, cred. si nu prea vreau. dar intrebare este la ce sa da? ca la al doilea liceu cel mai bun, nu sunt stiinte sociale? pentru avocatura, care ar fi cel mai indicat profil? va multumesc!

Răspuns Câştigător
| zuzualina a răspuns:

WTF? Științe sociale și vrei să dai la Drept? Tu glumești sau?

FILOLOGIE scrie pe tine (dacă chiar vrei să faci dreptul). Acolo faci pe lângă alte limbi multă română, ce faci și la Drept.

Cu liceul, poți da la care vrei.

| cei8mai8caprui8ochi explică (pentru zuzualina):

Bine, iti multumesc din sulfet ideea era urmatoare: vineri profa de mate m-a intrebat la ce vreau sa dau si i-am spus la filologie, iar apoi m-a intrebat ce vreau sa devin si i-am raspuns ca avocat. a zis ca trebuie sa dau la stiinte sociale, ca acolo se face istorie multa si ca mie imi trebuie multa istorie!

| zuzualina a răspuns (pentru cei8mai8caprui8ochi):

La Drept se dă examen de admitere la lb română. laughing

8 răspunsuri:
| sophieLY a răspuns:

Bună!
Liceul cel mai bun din oraş nu e neaparat cel mai bun în filologie. Îţi spun din experienţă că mai bine te interesezi care liceu din oraşul tău este cel mai bine specializat în filologie.
Pa pa!

| cei8mai8caprui8ochi explică (pentru sophieLY):

Deci crezi ca ar fi bine sa merg pe filologie? Multumesc mult de tot! Pa pa!

| CosSmiiina a răspuns:

E ok şi filologie.Cunosc pers. care au fost la filologie şi sunt la Drept. Poţi da la orice liceu şi la ştiinţe sociale şi la filologie.happy

| Lorre1214 a răspuns:

Sincer,pana la urma da la ce liceu vrei si la care iti place, nu tine cont de ce vrea fata aceea.Fiindca in joc este viitorul tau nu al ei.Da la ce profil iti place tie si care crezi ca ti se potriveste mai binewinking

| AndreeaCMD19 a răspuns:

Pentru avocatura, cel mai indicat profil ar fi filologia. Ideea este urmatoarea: daca cele 2 licee sunt intr-o competitie stransa, atunci ar trebui sa te interesezi la care dintre ele filologia este mai buna. Daca este o diferenta vizibila intre primul si al doilea liceu, as spune sa mergi la primul. Pana la urma daca tu esti prima pe clasa, de ce sa nu faci asta? Nu prea cred ca o sa conteze daca vei fi sau nu cu acea fata in clasa, atata timp cat tu stii ce vrei sa faci, esti buna pe ceea ce faci si iti construiesti un viitor. Ba mai mult, daca o sa fii cu ea in clasa, o sa ii poti demonstra in continuare ca esti mai buna ca ea.

| cei8mai8caprui8ochi explică (pentru AndreeaCMD19):

Multumesc din suflet! acum voi imi dati curaj sa merg la filologie! deci chiar profa de mate mi-a spus ca daca vreau la drept, trebuie sa dau la stiinte sociale pentru ca acolo imitrebuie multa istorie!