| sexychick_4075 a întrebat:

Sunt mult prea slaba. Vreau sa pun pe mine vreo 2-3 kg.Cum sa ma ingras sanatos? Cel mai bun raspuns primeste fundita :d

Răspuns Câştigător
| Bogdana a răspuns:

In conditiile in care din ce in ce mai multi oameni se lupta cu kilogramele in plus, poate parea usor ciudat sa vorbim despre o dieta de ingrasare. Cu toate acestea, am tot primit cereri in ultima vreme legate de acest subiect, asa ca astazi vom vorbi despre cum e sa fii de partea cealalta a baricadei.

In primul rand este important de stiut ca o dieta de ingrasare necesita la fel de multa rabdare si la fel de mult timp ca si una pentru slabire. Nu exista retete magice pe care sa le urmezi si a doua zi sa te trezesti cu cinci kilograme in plus... va trebui sa fii perseverenta si rezultatele vor aparea la un moment dat.

Iti voi spune de la inceput ca solutia ideala la aceasta problema ar fi un medic nutritionist. Numai el iti poate oferi o dieta personalizata si, in urma unor analize, iti poate stabili greutatea normala ori ce procent de grasime sau masa musculara ar trebui sa aiba corpul tau pentru a se incadra in acesti parametri.

Tehnica

Daca in cazul regimurilor de slabire este bine sa mancam sanatos, putin si des, asta nu inseamna ca o dieta de ingrasare presupune mult junk food, de cateva ori pe zi. Probabil stii acest lucru, dar ma simt nevoita sa o repet pentru ca am tot citit o serie de povesti pe diverse forumuri, iar unele dintre ele m-au speriat de-a dreptul.

Dieta de ingrasare trebuie sa se bazeze pe alimente sanatoase!

Pentru a te ingrasa, organismul tau are nevoie sa scada putin metabolismul bazal, iar aportul de calorii sa creasca treptat. Asadar, cea mai buna solutie este sa te rezumi la 3 mese pe zi, preferabil la aceleasi ore. Calculeaza-ti aportul de calorii si incearca, pe cat posibil, sa-l cresti treptat cu 100, 200, 300... pana la 500 de calorii.

Ce mananci pentru a te ingrasa

Am spus si mai devreme ca dieta de ingrasare trebuie sa se bazeze pe alimente sanatoase. In cazul in care cazi in vraja miturilor - cu mancatul nesanatos, la ore tarzii - este posibil sa te ingrasi cateva kilograme, dar sa te si imbolnavesti.

Tocmai de aceea este bine sa tii un regim echilibrat, in cadrul caruia sa mananci orice, cu moderatie.

Alimente recomandate - carnea alba si rosie, ouale, pestele (mai ales somonul), branza, legumele ca fasolea, cartofii, mazarea, dar si cerealele integrale, painea integrala, nuci, seminte. Poti combina carnea facuta pe gratar cu cartofi ori orez, poti manca paste atunci cand ai pofta, poti merge la o pizza fara sa te gandesti cu teama ca te poti ingrasa... din contra! Poti manca ciocolata si inghetata fara sa-ti faci griji, dar si prajituri. Alege fructele confiate care au multe calorii dar si bananele si strugurii. Evita in schimb fructele si legumele cu calorii negative precum pepenele sau castravetii.

Toate acestea sunt lucruri pe care tu le poti face si care unei persoane cu kilograme in plus ii sunt interzise. Si totusi... si tu va trebui sa mananci multe fructe si legume, pentru a avea o stare de sanatate buna, sa bei 2 litri de apa si sa faci sport pentru ca iti poate face pofta de mancare.

In plus nu uita ca odihna este esentiala pentru o stare de sanatate buna, asa ca 8 ore de somn sunt obligatorii!

Uite si sursa: http://www.divahair.ro/......ingrasare. Divahair este din punctul meu de vedere un site superb, cu sfaturi despre slabit, moda, sanatate, dragoste...tot ce vrei, eu sunt abonata de 3 ani si sunt foarte multumita de aceea am vrut sa-ti prezint si tie un articol care te intereseaza de pe acel site.Succes!:*

5 răspunsuri:
| HBK a răspuns:

Depinde mult si de organism... sunt persoane care pot manca mult si nu se ingrasa mai deloc, iar altele se ingrasa de la mancare relativ putina... grasimele nu sunt arse la fel de toata lumea. Daca tot vrei sa te ingrasi fortat poti incerca cu carbohidrati.
- suplimente cu concentratie mare de carbohidrati (peste 70%) si mica de proteine (10-25%) recomandate in special celor care vor sa ia rapid in greutate. Ele sunt bogate in calorii si sunt foarte utile in special ectomorfilor (tip slab, longilin, care ia greu in greutate), carora li se recomanda doua-trei doze pe zi din aceste produse. Ele sunt utile si celorlalte categorii, insa numai o doza imediat dupa antrenament, pentru a nu se ingrasa. In aceasta categorie intra Mega Mass, Gain Fast.

| DeyCj a răspuns:

Îngrășarea nu îi sănătoasă oricum zic eu. Dar încearcă să renunţi la mișcare să mănânci mai mult să renunţi la fumat dacă fumezi și voila.Io de când nu mai fac mişcare că nuy mai am timp şi de sport şi m-am lăsat de fumat am pus pe mine mai bine de 20 de KG şi asta în numai 6 luni.

| BassHunter13 a răspuns:

Iti dau eu ca am cateva in pluslaughinglaughinglaughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intra aici ca sa vezi cat tr sa te ingrasi : http://www.dietetik.ro/info/calculator
Si uite aici cateva diete ca sa te ingrasi : http://www.dietetik.ro/diete/diete-pentru-ingrasare