Trebuie sa pui intr-o balanta imaginara toate defectele si calitatile dar, ideea este ca trebuie sa vezi si din defectele pe care le ai niste calitati.Hmm nu cred, ca toti sunt pefecti, de fapt nimeni nu e perfect asa ca trebuie sa gandesti pozitiv si sa vezi din orice lucru o oportunitate sa vezi mereu partile bune ale lucrurilor, trebuie doar sa stai putin si sa te uiti atent si o sa vezi ca orice mic lucru are si el o parte buna.Si sunt sigura ca si tu ai o gramada de calitati nu te cunosc dar sunt convinsa ca, cu toti avem calitati pe care nu le aratam sau ne e frica sa le descoperim. Daca te face sa ai mai multe incredere in tine poti sa schimbi ceva, de exemplu la aspectul fizic (poate ca asta te va ajuta, pe mine m-a ajutat ceva)si chiar nu trebuie sa iti pese ce zic ceilalti sincer cu toti facem greseli si chiar numai conteaza asta.Gandeste-te ca si ceilalti fac la fel cu ei insisi deci nu te mai complica pe ce zici tu ci pe ce zic alti sau ma rog chiar nu trebuie sa te complici atata doar fi tu insuti sincer stiu ca e greu sa te confrunti cu timiditatea dar stiu ca o sa reusesti! Trebuie sa te descoperi pe tine insuti. Cine iti va vedea adevarata fata, sigur o va aprecia si gandeste-te la oamenii aceia gen malelisti, cocoaleri etc cu totii suntem diferiti gandeste-te daca toata lumea ar fi la fel ..Chiar trebuie sa incerci altfel nimeni nu va stii ce ai de oferit si nu va putea sa te cunoasca cu adevarat.Asa vei vedea cine te place si cine nu, si sa nu te ia drept fata timida si care nu are incerdere in ea.Gandeste-te ca inainte de a castiga incerederea celui de langa tine trebuie sa ai incredere in tine si sa te iubesti pe tine, cu defecte, calitati ca ceilalti sa o poata face deasemenea.Cred ca ar trebui sa vorbesti cu mama ta sau o persoana in care ai incredere si care poate ajuta.Ele te cunosc cel mai bine si o sa iti dea sfari potrivite.Eu cred ca o sa reusesti si sincer cea mai mare greseala e sa te compari cu altii, e inuman, nu e bine! E logic, ca suntem diferiti asta ne face oameni sincer poate ca unii au mici defecte dar stiu sa le faca niste adevarate calitati.Si asta conteaza cu adevarat,sa te te cunosti tu pe tine insuti si asa o sa stii cel mai bine cum sa le arati celor din jur ceea ce ai tu mai frumos si sa nu fii ca ei,sa fi ca tine! E cel mai bun lucru pe care il poti face, sa te gasesti pe tine si sa te admiri si sa te iubesti pentru ca meriti! Si ceilalti te vor iubtii am mai spus deja asta dar avand o parere buna despre tine, le vei lasa si celorlati aceeasi parere si fiind tu insuti nimeni nu va spune nimic pentru ca ce e original e cel mai bun si chiar sa nu-iti pese, sincer nu ne-am nascut pentru a fi pe placul tuturor! Conteaza sa te iubeasca cine vrei tu si cel mai inmportant tu pe tine.In concluzie ar fi ok sa vorbesti cu cineva adult (nu prieteni de vasta ta ) care sa te invete ce e cel mai bine pentru tine si care o sa iti dea poate sfaturi mai bune decat ale mele si nu uita ca nimeni nu e perfect si sa nu iti pese de ce zic ceilalit asta e secretul succesului si sa nu te concentrezi asupra lucrurilor care iti pot face rau si sa faci din ceva mic ceva mare care sa te ajute! Mult succes, stiu ca o sa reusesti!
Multumesc foarte mult. Sfaturile tale sunt de folos :*
Partea proasta la mine este ca eu incerc sa ma compar cu alti,sa fiu ca ei, nu ca mine.Dar de acum incolo o sa fiu eu chiar daca este greu la inceput. Cu prieteni sunt eu,dar cu cunostinte, colegi parca nu sunt eu, sunt foarte timida, imi e frica sa spun ceva sa nu spun gresit, nu ma intelege gresit nu sunt o ciudata dar cu persoanele noi sunt timida rau.dar doar la inceput, odata ce ma acomodez e ok. dar am o gandire negativista . mereu pun raul in fata, niciodata nu ma gandesc la ceva bun. orice as face tot raul in pun pe prim plan. as vrea sa gandesc pozitiv.dar e greu.
Oricum, multumesc mult :*
La dracu,si eu sunt la fel,dupa ce ca nu prea am cine stie ce incredere in mine,mai vine si tata din spate si ma spurca,ca nu pot sa fac,ca daca iese invers, si mi-am format o gandire negativista la dracu, numai din cauza lui gandesc numai negativist, numai la rau ma gandesc, la ceva bun nu.