| IAmTheQueenOfTheWorld a întrebat:

Sunt o persoană distantă, şi multă lume mă judecă pentru asta.
Adică, am prietene foarte bune care sunt sigure că mă cunosc bine, dar de fapt nu mă cunosc cu adevărat nici măcar 30%. Tot timpul sunt fata aceea optimistă, mereu cu zâmbetul pe buze, dar înauntrul meu este numai durere. Sau, cel puţin, în mare parte durere.
Şi mai e faza că majoritatea prietenelor mele sunt revoltate că niciodată nu le spun ce am, de ce mă simt naşpa, şi chestii d-astea. Dar mi se pare inutil să le spun, fiindcă oricum nu au cum să mă ajute.
Ceva sfaturi în legătură cu ce am spus mai sus? Sau concluzii, ceva de genu'.

4 răspunsuri:
| ElenaSA a răspuns:

Ai putea incerca sa le spui atat cat poti tu din ceea ce se intampla cu tine.Te-ai descarca si le-ai oferi sansa sa te ajute, macar cu o vorba buna. Mie mi se intampla sa aflu solutii la problemele mele din discutiile cu altii. Cand spun altora mi se ordoneaza informatiile si-mi pot gasi singura solutia.

| Dean1996 a răspuns:

Semeni cu mine din ce am citit. Nici eu nu le spun oamenilor adesea ce am pentru că ştiu că nu au cum să mă scape de starea mea. Probabil prietenele tale vor ca tu sa comunici cu ele, pentru că este foarte important ca într-o prietenie să comunicaţi. Încearcă să le spui ce ai pe suflet (nu neapărat deodată) cât te simţi în stare. Chiar dacă ele nu te pot ajuta direct, te pot ajuta indirect prin faptul că ascultă. Mi s-a întâmplat de multe ori să ascult lume, şi la sfârşit să-mi mulţumească mult, şi lucruri de genul, doar pentru că i-am ascultat. Încearcă să împartăşeşti într-o anumită măsură sentimentele tale, şi te vei simţi mai bine după ce vorbeşti despre ce te roade. Este lucru demonstrat psihologic, că omul se simte mai bine când este ascultat de ceilalţi.
P.S: nu-ţi imagina că sunt o fire deschisă, şi eu sunt o fire retrasă, dar şi pretenţioasă la oameni.

| SoBerzerk a răspuns:

Dacă eşti la vârsta adolescenţei, nu trebuie să te îngrijorezi, pentru că în această perioadă toţi avem momente de singurătate sau simţim că nimeni nu ne înţelege. Nu eşti singura în situaţia asta. Dacă spui că prietenele tale nu te cunosc, nu văd rostul de a le spune ceea ce se petrece, fiindcă nu ar pricepe. Sfatul meu este să îţi cauţi prieteni cu aceleaşi pasiuni ca ale tale, cu lucruri în comun ş.a. Fii deschisă şi vorbeşte cu cât mai multi oameni, pentru a cunoaşte cât mai multă lumea şi pentru a face cunoştintă cu oameni noi, care îţi pot deveni prieteni!

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!