Si eu am avut problema aceasta, dar am rezolvat-o alegandu-mi colegii potriviti. Esti o persoana introverta, de aceea esti mai selectiv. Din atatia colegi alege-ti unul sau doi cu care sa te intelegi foarte bine pentru proiecte sau cu care sa vorbesti. De exemplu, la facultate se pune mare accent pe proiectele in echipa. Bineinteles, poti sa le faci si singur, dar e mult de munca. Ai putea sa mergi la un psiholog recomandat (pot fi si psihologii mai putin pregatiti) si sa lucrati pe partea de comunicare.
Asa idei ar fi sa vezi pe Youtube chestii motivationale sau sa citesti carti despre comunicarea cu ceilalti, dar nu prea functioneaza.
Sa comunici nu e chiar atat de greu. Daca esti independent din fire, inseamna ca esti si curajos. Cu cat trec anii, preferintele se pot schimba. Omul se adapteaza la situatii noi, e ceva normal. Vei putea sa te integrezi si tu.
Structura creierului nu se schimba doar cu vointa ci si cu practica. Bineinteles ca rezultatele nu se vad peste noapte. E nevoie de timp si mult efort pentru a te schimba.
Lilikiri întreabă: