| PauLa.M a întrebat:

Sunt obsedata/dependenta de fostul meu prieten. Nu stiu cum sa scap de obsesia asta, mi-e frica sa nu imi fac si sa nu-i fac rau in momentul in care ating punctul maxim. Ajutati-ma cum puteti, va rog!

8 răspunsuri:
| anad a răspuns:

Sa inteleg ca tie iti este frica sa nu ajungi sa te razbuni pe el intr-un mod drastic sau sa faci tu un gest necugetat? Cred ca iti alimentezi aceasta obsesie cu scenarii de razbunare. Sa stii ca este unul din pasii normali care duc spre vindecare /uitare in astfel de cazuri. Urmeaza o perioada de resemnare si apoi incet iti dai seama ca nu a meritat tot zbuciumul si il privesti cu seninatate si chiar intelegere. Iti trebuie doar rabdare si preocupari benefice care sa contracareze aceste stari de furie.

| georgiana a răspuns:

Impune-ti lucrul asta si incearca sa nu te mai gandesti tu in primul rand, sa nu-ti faci vreo iluzie... fa-ti alt preten.

| Paris a răspuns:

Welcome to the club! E o senzatie dureroasa, de c***t, dar merita sa treci prin ea daca va reimpacati candva. Ar trebui sa ne spui mai multe, pentru ca asa e foarte greu sa iti dam un sfat, daca nu ne spui pe scurt, povestea voastra, cu tot ce s-a intamplat si ce nu s-a intamplat :*

| PauLa.M explică:

Ne-am despartit de 7 luni! nu are nici o legatura cu hi5-ul, mess-ul. e genul de baiat "rau" eu stiu ca trebuie sa il uit. dar ideea era ca nu pot. nu iese nimi din ceea ce vreau sa fac. CUM sa il uit? am sters orice urma care a lasat-o. am incercat tot ce e posibil. acum sunt dependenta.

| bogdand a răspuns:

Trebuie sa il uiti!
de ce v-ati despartit?
Cu timpul o sa iti treaca o sa vezi.
Incearca sa iti gasesti ceva de facut cand iti fuge gandul la el.
Si neaparat sterge toate datele despre el.Sterge-l din Hi5, mess etc.

| sy46 a răspuns:

Esti dependenta de "nu pot". De ce nu "POT"? Poti orice, asta numai daca vrei cu adevarat. Puneti intrebarea: vrei? daca da, va fi precum vrei tu, pentru ca e mintea ta.Gandeste-te la toate lucrurile care nu-ti plac la el, pentru moment.Gandeste-te la situatiile cand iti provoca suferinta, stare de nervozitate, etc.gandeste-te ca el nu se gandeste la tine. Tu de ce te-ai gandi la el? Lasa timpul sa treaca, gaseste-ti o ocupatie care sa-ti ocupe timpul si mintea.Cat despre " punctul maxim"", acesta este acolo unde vrei tu sa fie. Spune stop, nu mai vreau.Fii deschisa pentru noi eventuale relatii. Tine mai mult de autoeducare, a modului tau de gandire. Timpul le vindeca pe toate.Succes, si sper ca ti-am fost de ajutor macar putin.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Toate vin de la a-ti refuza de a gindi intracolo.Gindeste in continuare intens acolo.Nu-ti refuza gindul niciodata caci altfel n-ar avea cum sa se consume.