Spunele adevarul. Daca ii vei mintii o sa fie mult maii rau.Risca.Toti fac greseli la veata lor stii de ce? Pt ca nimeni nu e perfect.De cele mai multe ori, greselile sunt puntile necesare
dintre lipsa de experienta si intelepciune. A gresi este omeneste,
a starui in greseala este draceste,
iar a indrepta o greseala este … dumnezeieste.Nu toate greselile sunt chiar asa de rele.
Dintr-o greseala, Colomb a descoperit America. Un om trebuie sa fie destul de mare sa-si recunoasca greselile.Se afirmă în general că omul este supus greşelii. Eu aş merge mult mai departe şi aş afirma că omul este supus vieţii. Poţi greşi şi poţi să nu înveţi niciodată din greşelile făcute şi vei fi condamnat de societate, dar dacă vei repeta aceleaşi greşeli faţă de viaţa proprie, mai devreme sau mai târziu vei fi penalizat atât de usturător încât nu vei mai avea cale de întoarcere. Viaţa nu îşi permite să fie mai mult decât un profesor care îţi explică o dată. Când corectează o face permanent. Viaţa nu îşi permite să facă recomandări. Nu are timpul necesar pentru a se întoarce.
Greşelile pot fi îndreptate. Viaţa nu poate fi retrăită sau reîntoarsă. Greşeala îşi obţine iertarea, viaţa nu îşi mai obţine clipa. Anii sunt doar un barometru a ceea ce ar fi putut să fie.
Şi totuşi este mai corect aşa. În primul rând faţă de noi înşine cei care greşim. Se pune mult mai mare preţ pe ceva ce poţi pierde definitiv decât pe ceva ce poţi recupera. Indiferent că privim şansa din punct de vedere teoretic sau avem abilitatea de a o transpune în practică, ea există pentru a fi folosită. Dar pentru a fi folosită corect şi în direcţia bună. De multe ori ne epuizăm numărul limitat de şanse în a încerca să ocolim lucrurile sau situaţiile prin care în mod conştient nu dorim să trecem. Un copil poate fi o şansa pentru părinţii săi?
O greşeală repetată este definiţia prostiei. Un lucru repetat dar pe umerii căruia se aşează dorinţa obţinerii unui rezultat diferit, este conform lui Einstein definiţia nebuniei. Omul este astfel la poziţionat prin acţiunile sale la graniţele prostiei şi ale nebuniei. A nu se confunda totul cu bunele intentii, care au partea lor de inocenţă şi de nevinovăţie. De multe ori încerci sa faci ceva bun şi constaţi că ai greşit. Cât de mult ar fi corect să fie confundată buna intenţie cu rezultatul nescontat cu o greşeală de neiertat?
Viata ne oferă lecţiile ei prin greşelile pe care le facem?
A greşi este oare omeneşte şi dacă da, cât?
Mi se pare ciudat ca ti-a dat 250lei amenda.
Eu vorbeam la tel cand am urcat in autobuz si desi aveam biletul am uitat sa il compostez
Am mers asa 2-3-4 statii si la un mom dat vine o doamna care imi baga un ecuson in fata pe care nici n-am apucat sa citesc ceva. In timpul ala eu inca vorbeam la telefon. Imi zice sa ii arat biletul si am inceput sa ii explic: pai sa vedeti ca asa si pe dincolo... Ea: nu ca sunteti pasibil de amanda!
Pasta mea... ce sa mai zic
I-am dat datele (de fraier) si ii spun ca nu am sa platesc pe loc 50lei si imi zice ca in cazul asta trebuie sa platesc 100lei la capatul oricarei statii.
Ideea e ca amenda e de 50lei pe loc... 100lei daca nu ai sa dai pe loc sau 150lei daca nu o platesti in 48h.
De unde si pana unde iti da tie amenda de 250lei? Tu esti sigura ca cei care ti-au dat amenda erau de la control?
In fine...Incearca sa te imprumuti la prieteni si cu timpul ii dai tu inapoi! Cauta-ma pe privat si vb mai multe acolo ca deja am lungit-o mult prea mult!
Andreiu201 întreabă:
Andra0987654321 întreabă: