Internet prin GPRS
Puteţi activa acest serviciu atât în momentul abonării sau făcând o cerere la orice magazin COSMOTE sau sunând la 1234.
Pentru configurarea automată a telefonului trimite un mesaj gratuit fără conţinut la 4777 şi urmează instrucţiunile.
Dacă telefonul tău nu poate fi configurat automat, setările necesare conectării la Internet sunt:
1. Parametrii generali pentru configurarea telefonului mobil (accesând Internetul de pe telefonul mobil, cu un software specific)
* APN (Access Point Name): internet
* Nume utilizator: nu se completează
* Parola: nu se completează
* Pagina de start: http://www.cosmote.ro/ro/html/internet.htm
* Când se face conectarea la Internet direct de pe telefon nu este nevoie să se seteze număr de dial-up.
2. Setările necesare conectarii printr-un PC (folosind telefonul mobil ca modem)
* APN (Access Point Name): internet
* Număr apel:*99# sau *99***X# (X se referă la numărul conexiunii GPRS, aşa cum apare în setările telefonului, în mod normal X=1)
* User name: nu se completează
* Password: nu se completează
Pentru detalii suplimentare sună la Serviciul de Relaţii cu Clienţii la numărul 1234 de la telefonul tău mobil sau la (021)404. 1234 de la un alt telefon fix sau mobil.
ansarea comercială a serviciului i-mode oferit de către Cosmote va avea loc imediat după CERF 2007 (9-13 mai), unde operatorul va face şi o prezentare a serviciului.
i-mode
Dezvoltat de NTT DoCoMo şi lansat în Japonia la începutul anului 1999, serviciul este asemănător cu Vodafone Live! şi foloseşte tehnologia WML în locul celei WAP, taxarea făcându-se ca în cazul GPRS, pe pachetele de date transferate şi nu pe timpul conexiunii.
Cosmote are deja serviciul lansat în Grecia de la sfârşitul anului 2005 când acesta s-a răspândit în mai multe ţări printr-un sistem de licenţiere colectivă (i-mode Alliance) la care au participat operatori printre care şi O2 (în UK şi Irlanda), 3 (în Hong Kong), Telefonica (în Spania), MTS (în Rusia) sau Cellcom (în Israel).
Majoritatea site-urilor care sunt dedicate acestui serviciu au un scop comercial, dar acestea variază de la e-mail şi ştiri sportive până la servicii financiare şi rezervări de bilete.
Întrucât nu toate telefoanele sunt compatibile cu acest sistem, se pare că vom avea ocazia să cunoaştem mai bine şi alţi producători de terminale veniţi pe piaţa românească, în special NEC.
anonim_4396 întreabă: