| Cavani1999 a întrebat:

Sunt prost. Vreau să mă sincid,totul merge prost în viața mea,prieteni nu am pentru că vorbesc foarte puțin,deștept nu sunt, frumos nu sunt.Nu am niciun motiv să trăiesc,simt că trăiesc fără rost,nu voi face nimic cu viața mea pentru că sunt prea prost și nu știu să mă descurc cand sunt pus într-o situație mai dificilă. Sufăr de anxietate socială și am crezut că dacă voi merge la psihoterapeut totul se va schimba în viața mea,dar totul e la fel ca înainte.M-am săturat de viață,nu-mi vad rostul în ea, vreau doar să mor! Credeți că ar trebui să mă sinucid?

Răspuns Câştigător
| immaBeast a răspuns:

Eşti " prea prost " pentru că asta vrei tu să fii, de ce crezi tu că eşti inutil?
Nu ai prieteni? Foarte bine, prietenii sunt duşmanii care te rănesc pe la spate, eu nu mai am prieteni de vreo 2, 3 ani şi mă simt mult mai bine fără ei, nu prietenii te ajută în viaţă, nu o să meargă ei să muncească pentru tine, nu o să-ţi îndeplinească ei visele care le ai.
Nu eşti deştept? Ce vrei să spui cu asta? Doar pentru că ţi-a spus cineva că nu ai făcut bine un lucru, sau nu ai făcut ceva ce vroia el să faci, te consideri prost?
Nu eşti frumos? Asta este doar perioada asta în care eşti tu în depresie, urât te vezi tu, nu asta este părerea tuturor, dacă ţi-a spus o piţipoancă de pe centură că eşti urât, tu chiar o crezi?
Nu ai nici un motiv să trăieşti? Nimeni nu are, toţi murim până la urmă, nimeni nu are un motiv exact pentru care trudeşte o viaţă întreagă ( faza cu familia, copiii este altceva, este ce au realizat ei, nu este un motiv de a trăi ).
Cum să nu faci nimic cu viaţa ta? Nu faci... dacă chiar asta doreşti, nu o să faci, trebuie să-ţi doreşti asta, nu să aştepţi să cadă din cer.
Ştiu ce simţi acum, am trecut şi eu prin clipe de genul, am trecut peste, nu trăiesc în trecut, privesc către viitor, lasă amintirile în urmă, şi eu am o grămadă de amintiri urâte, de vreun an de zile am început să am şi coşmaruri cu întâmplările mele neplăcute de când eram mai mic, asta este, nu pun la suflet nimic, merg mai departe, asta îţi recomand şi ţie, nu eşti mai prejos faţă de nimeni, toţi suntem egali, fii tare, viaţa asta nu este aşa frumoasă pe cât credeai, toţi avem probleme, toţi ne luptăm cu ele.

| Cavani1999 explică (pentru immaBeast):

Peste ce clipe ai trecut tu? pune-te în locul meu, sunt foarte timid, sora mea are o mulțime de prieteni, a luat locul 2 la mister și nu există zi în care să nu fi ieșit cu prietenele ei în oraș.Și ea mi-a spus ce-mi spui tu acum legat de prieteni, o parte din asta e adevarat, dar eu nu am avut niciodată un prieten să știu cum e să ies în oraș cu el, să vorbim pe Whatsapp, să mă ajute cand se ia cineva de mine.Viața mea e un fiasco de 4 ani de zile, cand eram mic aveam mulți prieteni și mă simțeam cu adevarat fericit, apoi am început din cauza anxietății sociale să mă izolez și să mă simt ca un idiot.Viața este frumoasă, știu și eu lucrul ăsta, doar dacă eram ca sora mea, Diana, sau dacă mă puteam bucura de momentele frumoase...dar viața mea nu e nici pe departe una frumoasă!

| immaBeast a răspuns (pentru Cavani1999):

Nu vreau să-ţi spun prin ce clipe am trecut eu, au fost problemele mele şi o să rămână strict ale mele, nu interesează pe nimeni de viaţa mea.
Eşti timid? Şi eu, majoritatea puştilor şi-o trag de pe la 15, 16 ani, eu am 18 ani şi încă nu am prietenă, ştii cât îmi pasă? Mă doare fix în c*r de Gheorghe şi de Vasile că o să râdă de mine, că nu am prietenă, că nu ies în club, ăsta sunt eu, cine mă place, mă place aşa cum sunt.
Nu mă place nimeni? Mă doare-n c*r de 2x ori, să nu mă placă, oamenii sunt răi, prefer să-mi petrec timpul singur.
Sora ta are foarte mulţi prieteni şi este cunoscută? În cel mai scurt timp nu o să-i mai aibă, crede-mă, cunosc prea bine rasa umană ca să-mi dau seama că o să rămână fără ei într-un timp foarte scurt, asta o face cunoscută şi " o tipă super ", a luat locul 2 la concursul ăla care l-ai spus tu, mister.
De aia are prieteni mulţi, de aia stă fetele cu ea, doar pentru concursul ăla, cunosc oamenii foarte bine, întotdeauna se dau bine pe lângă tine pentru simplu fapt că eşti cunoscut.
Păi...de ce să nu te poţi bucura de momentele frumoase şi singur?
Trebuie să ai pe cineva lângă tine ca să fii fericit?
Am mai citit eu pe TPU nişte perle...de mai mare râsul, aparent, oamenii dau sfaturi persoanelor deprimate să-şi facă prieten / prietenă.
Adică...stai, stai, stai, eu sunt deprimat, sunt vai şi amar de viaţa mea...şi tu îmi spui să-mi fac prietenă?
Cu ce mă ajută pe mine o ' fufă ' să trec de clipele grele?
Doar pentru că-mi oferă câteva minute de plăcere în pat, înseamnă că o să fiu fericit toată viaţa?!

Din tot ce ai scris tu acolo există și o parte de adevar, dar poate tu ești mulțumit cu tine așa cum ești, dar eu nu! vreau să fac ceva cu viața mea, nu vreau să raman prost toată viața să rada colegii de muncă de mine, sau oamenii pe care îi voi întalni.Nimănui nu-i place să stea singur, crede-mă! cu siguranță și tu ai momente cand te gandești că vei muri singur, fără nimeni langă tine.Viața e crudă amice pentru unii, iar pentru mine viața e extrem de urătă! Ieri chiar am încercat să mă sinucid, ducăndu-mă la lac și vrand să m-arunc în fața unui tren, dar la cat de laș și prost sunt n-am făcut asta.Ca să-mi vars amarul pe viață, ieri m-am dus într-un parc din Bacău, mi-am luat două țigări și am fumat una, cealaltă o voi păstra pentru azi.Cred că voi lua și etnobotanice, doar să mă simt mai bine.Cand am fumat acea țigară m-am simțit mai bine decat în 4 ani de chin! pentru prima dată m-am simțit cu adevărat fericit. Legat de sora mea, ea are foarte mulți prieteni nu pentru că a participat la miss ci pentru că vorbește bine limba romană și nu e timidă.În generală am fost în clasă cu ea, în clasa a 5-a era mai timidă ca mine,ca de altfel în Italia,dar dintr-a șasea viețile noastre s-au schimbat mult,pentru mine în rău și pentru ea în bine.Ea a început să vorbească mai mult, a început să-si facă mulți prieteni, iar eu am început să mă închid în mine și ulterior au apărut și alte probleme de care nu cred că voi scăpa prea curand! Deci prietene, viața e frumoasă, dar depinde cine ești și cum o trăiești! Apropo de unde ești?

Te înţeleg, fiecare om gândeşte diferit...
Vreau să încheiem discuţiile aici pentru că nu are rost să continuăm, este viaţa ta, şi nimeni, absolut nimeni nu are dreptul să ia decizii în locul tău, vrei să trăieşti? Asta faci, vrei să te autodistrugi şi să pleci în necunoscut? Asta este, o faci şi la revedere, scapi de toate problemele de aici. ( nimeni nu ştie ce este după moarte, deci nimeni nu este sigur dacă mai ai alte probleme într-o altă viaţă, sau...pur şi simplu dispari de tot )
O zi, dimineaţă, seară ( depinde când citeşti asta ) frumoasă îţi doresc şi gândeşte-te de 10 ori înainte de a lua o decizie.

Te rog să-mi dai id-ul tău de mess sau facebook, chiar aș avea nevoie de un prieten cu care să discuthappy

Prefer să nu, am destule pe cap, nu vreau să mai discut şi despre probleme altora, dacă ţi-a fost de ajutor rândurile care le-am scris mai sus, foarte bine, dacă nu, este tot bine, mi-e indiferent dacă te-am ajutat, sau nu, eu doar am încercat să-ţi explic anumite chestii, să-ţi dau un mic sprijin, ajutorul adevărat vine din partea ta şi din partea doctorilor care tratează genul de boală care îl ai tu.

14 răspunsuri:
| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| NoName0x0 a răspuns:

Sinuciderea, din punctul meu de vedere este lucrul pe care nimeni, nicio data, indiferent de motiv nu ar trebui sa il faca. Nu exista probleme, maii, exista situatii mai greu de rezolvat, asta nu inseamna ca ele nu au o rezolvare. Tu faci din asta o problema, tu cu mintea ta, in realitate, faptul ca tu crezi ca esti prost si poate nu e asa, fiindca nu ai facut niciun studiu de specialitate care sa dovedeasca, ca ai IQ.ul scazut sau mai stiu eu ce. Tragi concluzii pripite si esti pesimist, asta in defavoarea ta! Incearca sa ai incredere in tine, sa te zbati sa obtii ceea ce iti propui! Si iti mai spun ceva... Din punctul meu de vedere nu exista oameni prosti! Chiar si acei oameni care au "certificat" si teste care dovedesc ca sunt prosti stiu sa faca anumite lucruri care depasesc animalele. Deci tot sunt fiinte superioare. Logic, nu?

| Dima_Alexandru_1994 a răspuns:

Man daca te sinucizi nu rezolvi nimic doar o sa lasi multa suferinta in urma ta mai bine apucate faci prieteni noi mai bine iti faci 1 sau 2 prieteni buni care sa te ajute decat 10 care doar profita de tine Incearca sa-ti faci o prietena nu cauta cea mai frumoasa fata cauta una care sa te placa as cu esti si o sa treci peste toate

| Andrei_Daniel_1997_X4d8 a răspuns:

Ba baiatule, gandeste-te. Ai o pasa proasta acuma ti s-a intamplat tie ceva. Acum toti oamenii daca sunt suparati se sinucid toti? viata e un dar, pe care-l primesti o data. Si tu si tu vrei sa te sunucizi? alti oameni stau prin spitale, boli, se chinuiesc sa supravietuiasca. Ai 15 ani daca esti in 1999. Pe la 25 de ani o sa apara un copil, care este cel mai frumos dar. Bafta, si nu lasa gandurile rele sa te distruga.

| Sandysocute a răspuns:

Nu,dovedeste ca nu esti atat de handicapat mintal si prost pentru ca viata e cel mai frumos dar si e unic, plus ca doar Dumnezeu are dreptul sa-ti ia viata. Fii baiat destept! happy

| Andrei181818 a răspuns:

Peperonies esti ungur sau tigan? sau doar foarte p?

| peperonies a răspuns (pentru Andrei181818):

Cum poti sa zici ca sunt prost? uite cat de ingenioasa e metoda.