Stiu cum te simti, dar nu ai ce face.
Prostia este mare in tara asta, si nu numai, iar multi oameni, copii sau adolescenti, atunci cand sunt corectati, se uita la tine de sus, ca si cum ei ar fi cine stie ce invatati.
Nu spun ca eu am o gramatica perfecta, deloc, am multe greseli, mai ales ca scriu si repede, si mananc destule litere, dar atunci cand sunt corectat, invat, asa se invata, nu tratand totul de parca ai fi cine stie ce destept.
Nu ai ce le face, si eu corectez de multe ori persoanele din jurul meu, si mereu ma concentrez cu chestia asta cu "pe care", greseala pe care o observ des la toate persoanele cu care vorbesc.
Dar asta e, nu ai ce face, aici exista numai ingamfare, oameni care se cred cine stie ce inteligenti, care nu au nevoie sa fie corecatati atunci cand fac vreo greseala.
Iti zic eu cum: sunt trecuti din mila. Eu aveam unul in clasa de abia stia sa se semneze si sa zica cat fac 3+2 si totusi a ajuns la liceu. Daca aduceam pe unul de clasa a doua era mai destept ca el. De ce l-au trecut profesorii? Pentru ca le era sila sa vina toaman pentru corigente, le era mila de el si alte rahaturi din astea. Cu un asemenea sistem educationals i cu o asemenea gandire de rahat a profesorilor unde ne indreptam?
Ce meditatii mai omule? Crezi ca eu am nevoie de meditatii? Pot invata si singura, stai linistit.
Zici de mine ca nu am cei 7 ani de acasa, dar uita-te putin la comportamentul tau.
Oricum cel mai destept cedeaza, asa ca la revedere.
M-am corectat dupa un minut..altceva e sa apesi din greseala pe o tasta, si altceva e sa nu stii sa scrii.
hai pa, ca deja nu mai suport.
Mda.
deja imi pare rau ca am pus întrebarea.
majoritatea se simt analfabeti si riposteaza.
ai dreptate. :*
Stiu cum e, si eu am pus o intrebare de genul si am primit numai raspunsuri de genul: "tu nu gresesti niciodata?" asa ca am sters-o.
"E" multi prosti, ce sa si faci.
Da..nu vezi ca deja am primit apelativul,, domnisoara perfectiune''?
Ce sa le faci. :*
Dupa cum am zis..mai gresesc si eu.
chiar nu stiam ca se scrie straduiesc.
macar am invatat ceva.
E greu sa-i corectezi insa nu ai ce faci ..eu cred ca daca le vei vorbi de mei multe ori poate odata si odata vor intelege ..nu trebuie sa-ti fie teama spune in fata tot ce te doare..eu am gresit mereu tot ce ma durea taceam si nu spune-am nimaniu insa acum insa acum am inteles cand cineva greseste ii spun in fata... sper ca te-am ajutat
Înţeleg perfect.
Şi eu corectez mereu greşelile gramaticale.
Şi mă mai prinde câte unul că fac o greşeală de TASTARE (gen, pun m în loc de n, şi invers, că-s unul lângă altul) şi gata, nu mai am nici un drept să corectez, că nu ştiu să scriu...
Mi se pare deprimant.
Mai sunt unii care pe langa faptul ca fac tot felul de prescurtari idioate(k, q etc.) nici nu stiu sa foloseasca corect î din i şi â din a si atunci ai impresia ca tu esti cel analfabet cand te chinui sa le citesti postarile.