Timiditatea, provine din lipsa de incredere in tine, pe care ti le-au insuflat-o altii:parinti, colegi, profesori, etc.Trebuie sa-ti construiesti un plan, sa vezi ce puncte tari ai si ce puncte slabe.Pe cele tari, trebuie sa le pui in valoare, pe cele slabe sa le controlezi, si imbunatati.Totul este in capul tau, la nivelul psihicului. Daca de exemplu, ti se pare ca nu stii sa dansezi, exersezi acasa, si-ti spui:uite ca am invatat, chiar dansez foarte bine!" Daca esti timid cu fetele, te preocupi mult de infatisarea ta si-ti zici: "cu ce sunt eu mai prejos decat X? ". Daca iti este greu sa abordezi o fata, poti sa incepi cu formula : "sunt timid, dar asta, din cauza ta, imi placi foarte mult, si mi-e teama sa nu ma refuzi". Daca fata careia ii vei spune asta, e o fata cuminte si sensibila, te va intelege si chiar te va aprecia. Daca inveti sa ai incredere in tine ( la inceput va fi mai greu, insa poti folosi aceasta timiditate si ca pe o arma in favoarea ta)totul in jurul tau ti se va parea mai usor.
Ce sa faci? cum adica ce sa faci?
pai sa iti faci curaj si vorbeste cu ceilalti, comunica cu ei si cu timpul nu o sa mai fi timid.nu e asa greu.nu?
dai funda?
sticksulet întreabă: