| LLLLLLLL a întrebat:

Sunteti in situatia de a avea un parinte cu probleme cu alcoolul? Cum reusiti sa ve detasati de problemele de acasa?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da. Si nu de acum ci de foarte mult timp.Insa daca el nu constientizeaza, tu nu ai ce face decat sa te resemnezi si sa il respecti ca parinte. Copilaria mea a fost marcata de lucrul acesta insa, cu timpul, cand pleci de acasa si iti vezi de drumul tau in viata nu te mai afecteaza atat. Oricum e oribil, si intervine acel sentiment de rusine. Dar important e sa fii puternic si sa treci peste. Fiecare intampina diverse probleme in familie. Si asta e una dintre ele. Bafta!

4 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

Nu am avut un parinte cu aceasta problema, dar am avut in familie asa ceva! Nu cred ca te poti detasa! Te afecteaza de fiecare data la fel de tare.Indiferent la cine apare aceasta problema in familie:mama, tata, frate, sora, sot sau sotie, este o povara greu de dus de catre ceilalti! Tendinta este sa ajuti cat poti, dar la sfarsit iti vine sa-ti iei lumea in cap! Si dupa fiecare promisiune ca nu se va mai repeta (dupa vreo tragedie), cand vezi ca totul este in zadar si o ia de la inceput, tot ce mai poti face este sa incerci sa te protejezi pe tine.Asta daca nu te apuci si tu de baut! Doamne fereste! Urasc bautura si betivii din toata fiinta mea.

| Ryuzaki a răspuns:

Tatal meu este mare alcoolic si evident sunt certuri in familie aproape zilnic.Stau cat mai mult timp afara cu prietenii iar cand sunt acasa ascult muzica.Am invatat cu timpul sa nu-mi mai pese.

| Angiutssa a răspuns:

Mda.am fost in aceasta "minunata" situatie. Tatal meu are probleme cu alcoolul, iar asta insemna sa se certe in fiecare zi cu mama.Pana la urma s-a ajuns la divortul parintilor, iar eu ma simt mult mai bine si nu regret ca nu mai locuiesc cu tata.
Acum, ca sa-ti raspund la intrebare.Prietenii sunt cea mai mare salvare a ta.Iesi cu ei cat mai mult, distreaza-te, bucura-te de viata.Cu cat iesi mai mult cu amicii, cu atat vei uita mai mult ce se intampla acasa...De asemenea, un animal de companie ar putea sa te ajute. Un prieten blanos(sau nu), mare, mic, vesel si loial ti-ar oferi un sprijin in plus.
Multa bafta si putere, ai grija de tine!

| OvidiuDanzka a răspuns:

La inceput cu foarte mare greu, dar dupa un timp vine acomodarea happy Vin gandurile de genul ca nu se merita sa stai suparat pentru un cretin si asa mai departe, dar repet trebuie sa treaca ceva timp pana te acomodezi