este extraordinar ca recunosti ca ai o problema. asta este primul pas spre vindecare. Deci e Recunoastere fata de tine ca exista problema 2 Acceptarea ei ca te afecteaza 3. rezolvarea.
La 3 iti recomand sa discuti cu mama ta si sa te duci la un terapeut, nu iti fa griji. terapeuti sunt oameni care isi dau viata ca sa invete cum sa ajute, zic asta pentru ca multi au preconcepti.
da un mesaj la "Psiholoaga"de pe TPU, sunt sigur ca te va ajuta cu placere. sau da-mi si mie daca vrei sa discutam mai larg
oricand, oriunde as fi, te ascult.
numa bine, ai grija de tine.
Offf foarte naspa imi pare rau pentru tine Crisu...
Nu stiu ce sa zic e poate cel mai groaznic lucru sa iti pierzi un parinte O sa iti treaca cand o sa te mai maturizezi, adica o sa te resemnezi cu situatia...
Stiind ca tu ai pierdut o persoana pe care o iubeai enorm, chiar daca acea persoana nu mai este langa tine fizic, spiritual este! Ca sa accepti acest lucru, trebuie sa vorbesti cu tine insuti si cu D-zeu!
Este foarte greu sa uiti o persoana draga, sper ca tu sa ai puterea necesara sa treci peste aceasta problema!
Mult succes!
O sa iti treaca.Ai rabdare, te-ai atasat ff mult de el, si iti va fi greu sa treci peste moment.Trebuie sa ai rabdare, nu trebuie peste noapte sa il uiti.Nu inseamna ca daca te-ai izolat, lumea s-a terminat... Gandesti gresti, parerea mea.Lasa timpul, sa vindece ranile care acum ustura.Si nu uita SI EL TE IUBESTE LA FEL DE MULTE, DE ACOLO DE SUS... ai grija de tine si sa fii iubita
Pierderea cuiva drag e dureroasa... a unui parinte si mai dureroasa, mai ales a tatalui care iti inspira incredere si alaturi de care te simteai in siguranta... Gandeste-te ca tatal tau ar fi vrut sa fii un om puternic, un om care la un moment dat sa se poata descurca singur... Nu cred ca acest comportament pe care il ai acum ar fi fost ceea ce si-ar fi dorit tatal tau de la tine... Incearca sa iesi cu prietenii ...cu colegii..., sa te plimbi ...sa citesti...
Imi pare rau pentru tine. eu zic ca ar fi bine sa vorbesti cu un pshiatru/pshiolog.
Trebuie sa constientizezi ca el a plecat intr-o lume unde o sa ajungem toti iar noi am ramas sa traim in asta.Si mai ales trebuiesa-ti dai seama ca el nu mai poate sa fie cu tine ci e vorba aici de o minte afectata emotional.Aduna-te si mult curaj pentru a merge mai departe.Si tatal tau si-ar fi dorit asta.
Si tata a murit acum 9 ani eu aveam 8 ani, si azi ma simt la fel ca atunci cand am aflat ca tata nu mai e nu reusesc sa mi-l scot din minte macar o zi, acum doua luni am facut 18 ani si pot spune ca a fost cea mai urata zi din viata mea pentru ca m-am gandit la tata toata ziua as fi vrut sa vina si el sa imi spuna la multi ani dar stiu ca asta nu se poate si ca trebuie sa ma obisnuiesc cu gandul ca tata nu mai este printre cei vii el acum are lumea lui, o sa iti fie greu sa il uiti daca spui ca la-i iubit enorm de mult,,, tocmai de aia nu il poit uita nici eu ca l-am iubit enorm,, de foarte multe ori m-a batut gandul sa imi iau zilele dar el nu m-a lasat sa fac prostia asta...acum pot spune ca nu ma mai gandesc la el tot timpul mi-am gasit iubirea vieti mele care ma ajuta sa trec peste moartea tatei, multi spun ca eram prea mica ca sa sufar acum dupa el dar ei nu stie ce este in inima mea, stiu ca iti este greu pentru ca si eu am trecut prin asa ceva nu este usor deloc
Nu te izola, incearca sa traiesti frumos, astfel incat tatal tau, daca ar fi fost in viata, sa fie mandru de tine. Poate de acolo de unde este acum, te vegheaza! Asa cum mie mi-a spus cineva odata, cand eram foarte suparata: trebuie sa stii ca tatal tau traieste prin tine si o parte a lui va fi mereu cu tine...
Nu te mai gindi la trecut ci la prezent, la ceea ce esti si ce ai putea fi daca ai putea sa iesi din aceasta depresie... trebuie sa accepti faptul ca odata si odata cu totii vom pleca din aceasta lume... gindeste-te ca tatal tau de acolo de sus te vede... cum crezi el isi doreste sa te vada asa? Priveste in viitor, tinde spre ceva si fa-l pe tatal tau sa fie mindru de tine! Trebuie sa fii mereu implicat in ceva... ca sa nu ai timp sa te gindesti la asta... O sa-ti treaca... sint sigura... dar depinde de tine cit de repede vei reusi sa treci peste...