| lolitsme a întrebat:

Tatal meu bea si fumeaza constant, nu lucreaza deci practic singurii bani din casa sunt facuti de mama mea. Mama ii tot zice sa se angajeze dar el zice ca nu vrea si dupa se ia de mama pentru ca ea lucreaza. Nu stiu ce vrea omul asta de la noi(eu si mama), dar nu il mai suport si mama ma tot intreaba ce sa faca si nu stiu ce sa ii zic. Sfaturi?

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Tu daca esti minor, nu poti sa zici sau sa faci nimic.
Singura care poate decide ce trebuie sa faca este mama ta, care ii poate cere tatalui sa plece din casa daca nu vraes a munceasca, sa bage divort de el, sau sa nu-i mai dea nici un ban de bautura.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna.
Singura care poate lua o decizie în orice privința este mama ta, și tu ar trebui să-i fi alaturi pentru că cu siguranță nu îi este ușor.
Dezalcoolizarea ar fi o soluție de luat in calcul, in special dacă face abuz de alcool însă, tatăl tău trebuie să fie de acord și de multe ori persoanele dependente nu accepta ajutor specializat.
O slujbă l-ar ajuta mult, l-ar scoate puțin din această dependență deoarece la orice loc de muncă se cere abstinență totală în ceea ce privește alcoolul, deci ar fi de dorit să-și dorească să lucreze.