Bună.
Este o taxă de întreținere și se achită la administrația cimitirului, se plătește anual, se eliberează chitanță.
Persoana care este decedată nu pleacă nicăieri din locul unde a fost înhumat.
Pa, pa.
Intrebare: de ce se plateste aceasta "taxa", din moment ce mortul si-a asigurat locul de veci (cu o alta taxa care am inteles ca se plateste in cativa ani), de la bun inceput?
Am inteles, decedatul nu pleaca sau nu e scos, dar locul i se atribuie altor cumparatori.
Bună din nou.
Taxa se plătește pe o perioadă de 7 ani apoi îl iei în concesiune pe 25 de ani.
Nu vine niciun alt cumpărător!
Vezi că la înhumare se plătește și această taxă, de înhumare care este în jur de 170 ron (atât am plătiti eu pentru ambii părinți, decedați la interval de 2 ani, 9 luni și 3 zile.
Pa, pa.
O, Doamne! cum sa se fure? Nu stiu procedura in toate orasele, dar in Ardeal se concesioneaza locul de veci pe 20 sau 25 de ani (depinde de confesiune si oras). Daca dupa acest timp nimeni nu mai plateste taxa, administratia cimitirului poate decide inmormintarea altei persoane acolo, dar numai peste osemintele vechi.
Pardon; nu se "fura", se "relocalizeaza" altor posibili cumparatori care doresc sa acceseze "beneficiile".
Pe scurt, se fura...
Usor! Daca fiecare din noi ar vrea alt loc de inhumare, crezi ca vor mai fi locuri macar pentru locuinte? Ca de agricultura... nu mai vorbesc. Cimitirele nu pot fi extinse la infinit. Se poate pastra mormintul in familie, sa fie depus acolo un alt membru de familie, dar nu poate fi rezervat unei singure persoane. Mi se pare ca nici viu nu stai singur(a), nu-i asa?
Da. Din cate stiu se fura locul, ceea ce inseamna ca mortul este scos de acolo si in locul lui se pune alt mort. Cu mortul dat afara nu stiu ce se intampla. In orice caz probabil isi bantuie ruda care nu a avut grija sa-i plateasca chiria trupului.
De ce ruda ar plati vreun ban din moment ce locul a fost asigurat, din timp, chiar de catre mort?
Locul a fost asigurat. Dar niste bani tot vei mai da.