Salutare! Iubirea este un sentiment cu care ne naştem. Iubirea adevărată transformă în bine orice fiinţă. Este şi normal, deoarece aceasta provine de la iubirea supremă, absolută şi infinită, adică de la Preabunul nostru Dumnezeu! Învăţând să-l iubesc tot mai mult pe Dumnezeu, am deprins astfel să-i iubesc şi mai mult pe cei din jurul meu. Iubirea este ceva minunat! Iubiţi şi fiţi iubiţi!
Am o prietenă care spune că iubirea prosteşte. Îi dau dreptate într-o oarecare măsură, dar în general, când vorbesc de iubire nu mă refer la aceea la care s-ar gândi majoritatea. Oricum, iubirea, dacă e cu adevărat iubire, nu ar putea decât să te facă mai bun şi mai sensibil, având în vedere calitatea sentimentului
"criticul, mă tem că nu m-ai înţeles. Schimat în sensul că ai devenit mai bun să zic aşa... ca ai făcut orice (în limita bunului simţ) de dragul persoanei iubite. Nu trebuie să fii fals pentru a arăta ca iubeşti cu adevărat! Iubirea e cel mai frumos sentiment şi de dragul acestui sentiment, ne mai putem schimba relele năravuri din când în când.
Psihoyounger
@lora, nu mă refeream la orice fel de schimbare, dar dintre doi bărbaţi cu înfăţişarea identică, personalitate identică, la fel întru totul doar că unul e alcoolist şi celalalt nu. Pe care îl alegi? Dar dacă ai avea numai unul şi acela ar fi alcoolistul? Dat fiind că eşti îndrăgostită de ceea ce este el(cum ai spus inainte), nu vrei să se schimbe, adică să renunţe la băutură, nu?
Psihoyounger
Lora, dar să zicem că tu nu ştiai dinainte ca e alcoolist, ci afli după ce sunteţi împreună. Aici se schimbă puţin situaţia, nu-i aşa?
Psihoyounger
@gothika, cu siguranţă există iubire. Fără ea viaţa noastră nu are sens.
Psihoyounger
Da. Iubirea schimba orice. Oamenii rai ii transforma in oameni buni, suferinta o transforma in bucurie si fericire. Iubirea schimba totul. e ca o zana care face minuni.
by daii
Dha...am devenit ceea ce sunt acum. si cu toate ca am suferit chiar i-am multumit pentru tot ce s-a intamplat intre noi, fiindca datorita lui acum am incredere in mine, sunt ambitioasa si puternica... datorita lui sunt ceea ce sunt acum.
Da! enorm de mult...nu credeam ca o sa ma schimb din cauza unor persoane. unele m-au facut sa ma schimb in bine, altele in rau, din cauza altora m-am maturizat poate prea devreme. dar nu prea mai am ce face totul a trecut:-
da, dar nu in sensul pe care l'au inteles cei care au raspuns inaintea mea.nu m-am schimbat ca sa ma mulez dupa partener, pentru ca cine ne iubeste, ne accepta asa cum suntem, nu ne impune sa devenim o alta persoana doar de dragul ei/lui.
a fost o schimbare,, inconstienta,, si lenta. m-am trezit, peste noapte, alta.
poate mai buna
M-a schimbat foarte mult, nici eu nu imi pot da seama cum dar s-a intamplat pe parcurs nicidecum ca asa a vrut sau ca am decis eu sa ma schimb.
Nu m-am schimbat, in schimb iubirea a scos la iveala alte sentimente neincercate : am fost si foarte rea, si foarte buna, si nemiloasa si iertatoare, si incapatanata si docila...fiecare iubire din viata mea a avut parti bune si mai putin bune, si din fiecare am avut cate ceva de invatat ( felul meu de a relationa si de a intelege dragostea).
Cu cat a incercat cineva mai mult sa ma schimbe, cu atat m-am ambitionat mai tare sa nu renunt la ceea ce vreau eu. Asa am fost mereu.
Iubind, am descoperit multe lucruri noi despre mine, am vazut ca sunt in stare sa fac lucruri care nu le credeam posibile - atunci cand am ajuns in fata unor porti nedeschise pana la momentul respectiv.
Iubind, m-am regasit pe mine.
Din iubire poti sa te schimbi, dar zic ca devii ceva ce nu esti, nu! eu nu m-am schimbat, merg pe ideea ca fiecare are propriul caracter chiar daca celorlalti din jur nu le place, si daca se intampla sa-ti intalnesti jumatatea te accepta, te iubeste pentru ceea ce esti, nu pentru ce vrea sa fii!
Pe toti a schimbat acest sentiment. Fie ca in bine, fie ca in rau, tot schimbare se numeste!
Unele persoane devin mai bune, mai iubitoare, mai grijulii, care ar face totul care sa-si faca persoana iubita sa se simta bine si sa fie fericite. Aici, fericirea indragostitului este pe locu doi.
SI mai sunt si persoane care s-a transformat in ceva mai rau, adica au devenit posesive si geloase. Se gandesc numai la fericirea lor si la faptul ca nu pot trai fara persoana iubita.
Pana acum am fost doar indragostita, nu am simtit acea iubire adevarat, insa mai am destul timp si sper ca o sa fie o perioada mai frumoasa decat in filmele romantice!
Psihoyounger întreabă:
Andreiu201 întreabă:
Andra0987654321 întreabă: