Sa nu mai fie timida.Macar cand vrea sa se imprietenesca cu cineva sa spuna macar Buna ca sa inceapa cealalta fata sa vb si sa isi dea si ea drumul la vorbire, macar sa raspunda la intrebarile pe care le pune X ca sa stie ca poate sa vb si singura cu cineva fara frica.La urma urmelor prietenii se fac vorbindDai funda?
Pur si simplu sa-si faca cont pe TPU si sa ne ceara sfaturile, punand intrebari foarte explicite. :-)
Si sa-si invinga timiditatea :-). Nu este chiar asa de greu daca iei atitudine.
Pentru ca timiditatea se manifesta atat la nivel fiziologic ( reactii de roseata sau paloare, respiratie intretaiata. etc) cognitiv ( convingerea ca vei gresi sau nu esti apreciat, teama de ce vor gandi ceilalti), afectiv (stari afective generatoare de depresie, izolare, neincredere in sine), comportamentul ( ezitare continua, lipsa de indrazneala si curaj de a actiona, sau din contra agresivitate si aroganta in anumite momente) este importanta interventia la toate aceste niveluri. De exemplu, la nivel fiziologic e importanta destinderea, relaxarea, zambetul, ( zambetul interior este foarte important ), la nivel cognitiv-evitarea compararii cu ceilalti sau a centrarii excesive pe propria persoana ( analiza fiecarui gest, a fiecarei vorbe), evitarea tipului de gandire "ce vor spune ceilalti". e importanta exersarea unui tip de gnadire pozitiv, considerand esecurile ca momente intamplatoare, razand chiar de unele greseli si luand totul asa cum e. La nivel comportamental incepe sa realizezi lucrurile pe care altadata le evitai - a-ti spune punctul de vedere, a face o cerere, un compliment, a aborda pe cineva etc. De asemenea cultiva-ti starea de dinamism implicandu-te in activitati, cursuri, intalniri si nu uita sa te recompensezi pentru fiecare progres inregistrat. In tot acest demers atitudinea este foarte importanta : gandeste-te, comporta-te, vorbeste, simte-te ca si cum esti deja o persoana plina de incredere. Fiind ceea ce doreti sa fii, vei chiar deveni ceea ce'ti doresti.
Atitudinea creeaza aptitudinea!
Pai se vadem asa
1. Sasi faca cont pe TPU si sa incerce sa comunice cu alti adolescenti.
2. Sa bage id-ul meu in lista (daca vrea) si sa inceapa sa vb cu mine pentru ca si eu sunt o fire mai timida pana cunosc oameni! anna_handball_2010@yahoo.com (si eu fac 14 ani in aprilie)
3. Sa incerce sa vb cu colegi la scoala.
Cam ata! Spune-i ca ii urez mult noroc!
P.S: lasa-mi si mie un mesaj in legatura cu id meu daca vrea sa il bage saun nu! Ms
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: