Bună, Stefi şi Crăciun fericit! Aşa eram şi eu în adolescență, timidă, tăcută şi mă supăram repede. De aceea eram luată în râs( Ăsta nu e un motiv ca persoanele diferite să fie ridiculizate, să se râdă de felul cum se îmbracă, să fie respinse, umilite(bullying).Cu timpul m-am schimbat, nu pot să zic că nu mai sunt timidă deloc, dar parcă am mai mult curaj. Tu trebuie să lucrezi la încrederea în tine, să nu îți mai pese aşa mult ce zic alții. Se vede că eşti mai matură, nu trebuie să copiezi tot ce fac colegii. Fii prietenoasă, distrează-te, dar până la o limită. (O stabileşti tu). Profesorul a procedat greşit, umilindu-te în fața colegilor. Probabil voia doar să te facă să fii mai îndrăzneață, dar ăsta putea fi un motiv pentru colegi să fie și mai "răi". Unii încurajează bullying-ul indirect.
Asa e personalitatea ta si educatia pe care ai primit-o de acasa. N-ai ce sa schimbi la tine, doar incearca sa intri si tu in discutii, sa glumesti, etc. Nu trebuie sa te dezbraci sau sa faci ceva ce te face sa te simti inconfortabil ci doar sa razi si tu cand ti se pare ceva amuzant sau sa spui glume sau comentarii amuzante in acord cu situatia.
Lipsa de incredere in tine te face asa serioasa.
Iesi la tabla, fii activa in clasa, invata bine la toate rele si usor usor vei deveni populara si placuta de toti colegii.
Faptu, ca esti serioasă, nu înseamnă că e rau acest lucru. Apoi, faptul că ești diferită de ei când fac lucruri greșite, arata ca ai caracter și curaj să nu te lasi influențată. Nu ii baga in seama. Continuă să fii tu însuți și fa -ți prieteni persoane care sunt serioase ca tine. Nu uita ca prieteniile rele strica obiceiurile folositoare, de aceea nu iti cobora standardele doar pentru a fi plăcută unor copii care nu te merita.
Poți să te schimbi cu timpul. Din cauză că sunt colegii tăi, ar trebui să devii ceva mai îndrăzneață. Primul pas este să ai un cerc restrâns de prieteni. Cu cei apropiați e mai ușor să fii sociabilă.
Multumesc pentru sfat!
Bună!
Parcă m-ai descris pe mine când sunt la școală, dar acasă și cu prietenele sunt tare glumeață. Așa sunt și eu, nu am nimic în comun cu mai toți și unii parcă sunt nebuni. Cu timpul mi-am dat seama că nu trebuie neapărat să am prieteni buni în clasă nici chiar prieteni. Vorbesc cu ei în pauze, dar eu am prietenele mele cu care am o groază de lucruri în comun.
Ideea e că trebuie să fi tu însuți și să nu-ți pese de ce spun alții despre tine. Aceasta ești tu și dacă nu le place e pierderea lor. Încearcă să le dai replici atunci când vin la tine să te necăjească și după un timp nu vor mai avea curaj. Cum doamna noastră dirigintă a spus,, Răutatea e mână în mână cu prostia’’.
Sper că ți-am fost de ajutor, cu toate că am întârziat cam mult!
PS: Și mie îmi spun profesorii că sunt speriată de bombe și să am mai mult tupeu?