| David5362 a întrebat:

Toată viata mea am învățat lucruri de la altii(expresii, cuvinte, modul în care le spuneau) și le-am folosit și eu după.Nu am știut cum sa fiu niciodată eu și original...as vrea sa schimb asta și sa spun lucruri în felul meu și sa nu le mai zic pe același ton ca ceilalți.Ce trebuie sa fac? Dați mi niște sfaturi

4 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Din pacate ai o istorie in a nu fi "original" https://www.tpu.ro/utilizator/abksfj/intrebari/

este normal ca anumite cuvinte si expresii sa le putem folosi in comun si cu alte persoane, doar nu am inventat noi acele cuvinte cum nu le-au inventat nici cei cu care facem conversatie

insa, ca sa ai un anume stil al tau in comportament, gandire si exprimare, original cum zici tu, trebuie sa ai o personalitate a ta! un caracter al tau propriu, aceste lucruri nu se invata!

| Violleta2022 a răspuns:

Citind multa, foarte multa literatura, poti sa-ti dezvolti vocabularul si sa ti-l imbogatesti cu cuvinte noi si elevate.
Uitatul la filme si la desene nu ajuta la nimic, fiindca acoloo sunt folositi termeni simpli, pe nivelul onului fara prea multa eductatie, ca sa poata intelege.

| LisaJulie a răspuns:

Uite eu îți propun sa încerci sa inventezi propriile tale expresii! Dacă ai stat mult pe lângă oameni care spuneau cuvinte și expresii diverse înseamnă că ai ce invața de la alții! Dacă nu ești o persoana inventiva încearcă sa iei o foaie și sa scrii tot ce îți trece prin minte! Sunt sigura ca vei găsi o expresie a ta!

| Iulianaiuli78 a răspuns:

Sa citești cărții, sa te uiți la filme, desene, etc oare tu de unde crezi ca se inspiră altii?