Te obișnuiești încetul cu încetul.
În prima seară de când începi "pregătirea", te pui la somn la ora 1, iar dacă nu poți dormi, faci o baie fierbinte și bei un ceai de tei îndulcit cu miere. La scurt timp te vei relaxa și vei adormi. Nu uita să-ți pui alarma la telefon, ca a II-a zi să te trezești la ora 9!
În seara următoare, vei fi destul de obosită, din cauza faptului că te-ai trezit la ora 9, iar pe la 12:00 o să vrei tu să te pui în pat.
De data aceasta îți pui alarma să sune la ora 8, pentru că medicii recomandă 8 ore de somn (de aceea am scris mai sus ora 9).
În fiecare seară repeți acest "procedeu", și vei vedea cum o să "cazi" frântă de oboseală, în pat, de la orele 22:30.
Încearcă să nu mai deschizi calculatorul/televizorul cu două ore înainte de a te pune la somn, căci nu vei putea dormi din cauza durerilor de cap și a luminilor puternice.
De asemenea, nu mai mânca absolut nimic după orele 18:00.Vei avea o digestie ușoară și vei fi destul de relaxată, astfel încât vei putea să dormi.
Somn ușor!
Maine te trezesti de dimineata, nu dormi in timpul zilei deloc si o sa vezi ca seara o sa dormi mai devreme. Si eu sunt ca tine, si trebuie sa imi reglez programul de somn pentru ca sunt de dimineata la scoala
Maine trezeste-te la o ora foarte matinala fara sa ai voie sa mai tragi vreun pui de somn in timpul zilei. Cand se apropie ora, te duci in pat, citesti ceva si apoi sa vezi ce repede adormi la 22:30. In fiecare zi la fel, dupa care organismul reactioneaza singur. Se obisnuieste adica.
Sa te asezi in pat pe la ora 22:30 si sa incerci sa adormi, daca nu ai nici o distractie o sa reuseasca succes
Daca intr-o seara ai adormit pe la 2-3, trezeste-te in urmatoarea dimineata pe la 7, chiar daca iti va fi foarte somn, ridica-te repede din pat, spala-te pe ochi, bea apa, faci ce vrei, numai sa ramai treaza dupa. Seara, vei vedea ca iti va fi somn mai devreme, iar daca tot pe la 2-3 adormi, in dimineata urmatoare trezeste-te la aceeasi ora matinala. In cateva zile vei vedea ca te vei obisnui cu noul program :d
In primul rand. de la o varsta se varsa un hormon in sange creat parca de hipofiza. cate iti modifica ritmul zi/noapte adica practit te scoli mai tarziu si to culci mai devreme... ei bine :
1. puneti telefonul sa sune cu 1 ora si jumatate mai devreme cu cat intentionezi tu sa t trezesti timp de 5 zile. stiu pare. ciudat. insa daca te trezesti si nu te mai culci pana seara oarecum ameliorezi simptomele acestui hormon + fara bauturi carbogazoase/energizante/alcool de la 12-13... in joc. asa fi sigur a te vei culca la 20:30. Succes...