Cred ca mai degraba o anumita categorie de oameni, in mod special cei introvertiti si sensibili pot dezvolta depresie de-a lungul vietii.
Feriti de depresie cred ca sunt numai psihopatii, deoarece aceia nu au emotii sau sentimente profunde, ci superficiale, asadar nu sunt capabili de suferinta profunda, deci nu dezvolta depresie.
Oricine poate intra in depresie indiferent de cum esti, da este adevarat o persoana mai sensibila e mai predispusa dar oricat de puternic ai fi tot suferi cand esti dezamagit de cineva important.Si eu am suferit am trecut prin greutati dar acum observ ca am devenit mai indiferenta si nu mai pun totul la suflet.Din depresie nu se moare si timpul vindeca rani asta este o vorba adevarata.Invata sa fi puternica nimic nu te omoara, daca ai suferit odata dupa cineva si te ai vindecat, ce te face sa crezi ca nu o sa poti sa treci peste orice? Oricare suferim dupa persoane care nu ne merita sau din cauza jicnirilor dar suferinta este cand pierzi pe cineva drag din familie sau uite eu am pierdut o sarcina mult dorita iti zic eu aia e suferinta si totusi sunt " bine" indiferent de situatie trebuie sa mergem mai departe, fa ceea ce iti place, distreaza te cu amici.iesi din casa ..plimbate.fa ce iti place o viata ai.
Doar din cauza suferinței poți dezvolta depresie? Deci n are legătură cu stresul.
Da ..doar de la suferinta, de la stres devii stresat doar.
Înseamnă că trebuie să am grijă de cine mă mai îndrăgostesc pe viitor nu mai vreau să sufăr.
Devino mai selectiva nu mai suferii dupa oricine si nu te mai arunca in relatii repede, si daca suferi nu sta sa nu dormi, mananci, sau singura.
Nu cred că este cineva imun la depresie, poate cei care au deja alte afecțiuni.