| Gexu a întrebat:

Toti prietenii mei sunt fumatori! Pana si cea mai buna pr a mea s`a apucat de acest "sport". Seara cand iesim sa ne distram si noi sa ne recreeam un pic, toti isi aprind tig deodata...in acel moment ma simt in plus.Am inceput sa refuz sa fiu pr cu unii dintre ei si am observat ca incet incet ii pierd. Ma tenteaza tutunul enorm si vreau sa spun nu dar vreau sa imi pastrez si prietenii. Ce as putea fc? Multumesc:*

Răspuns Câştigător
Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

Tu te poţi mândri că nu fumezi, nu ai de ce să te simţi în plus. şi eu cam aşa sunt, dar nu am nicio problemă. Nu trebuie să te apuci de fumat pentru a intra/a rămâne în vreun anturajhappy

14 răspunsuri:
| Nic a răspuns:

Bun.Si daca prietenii tai o sa inceapa sa se drogheze? Ce o sa faci? O s-o faci si tu doar de dragul de a nu-i pierde? Fi insteata.

| costymaximus a răspuns:

Asta ne strica pe noi romanii, mentalitatea de turma.Au disparut baietii si fetele din Romania cumva? Lasa-i sa fumeze daca vrea. Te-a conditionat cumva sa fumezi, altfel strica prietenia cu tine? Sau e faptul ca nu te considera "cool" ca si ei?

| oanamaria a răspuns:

Stiu cum e...laughing. Faza e ca pe mine ma deranjeaza atat de mult fumul de tigara cand mergem intr-un club si stam mai mult timp acolo ca mi se face rau si cand plec raman cu mirosul ala insuportabil de tigara. Daca tu ai vointa incat sa nu te apuci sa fumezi la presiunea celorlalti sau ca sa arati ca "esti tare", cu atat mai putin ar trebui sa incepi sa fumezi pentru asta. Ia-ti si tu niste gume, iti ocupa gura ca tigara si incearca sa ii convingi ca fumatul nu e bun. daca nu vrei pentru ca ti-e rusine sa le spui atunci vorbeste cu ei tot timpul, chiar si cand fumeaza si arata-ti tie si lor ca asta nu e un impedimenthappy

Abh
| Abh a răspuns:

Nu te poate nimeni obliga sa fumezi, atăta timp cât eşti tare pe poziţie. Eu mă confrunt cu problema asta la servici de ani de zile. Am multe colege fumătoare şi, în momentul în care se apucă 4 de fumat, simt că îmi vărs maţele şi părăsesc încăperea. Efectiv mi-e greaţă. Nu m-am ferit să le spun de nenumărate ori că nu suport fumul de ţigara, se pare însă că acest viciu e mai puternic decât orice urmă de bun simţ. Aşa că, nu am de făcut altceva decât să părăsesc încăperea cănd nu mai rezist. Să ştii că prietenii adevăraţi nu te părăsesc din motive de acest gen. Cel mult, s-ar putea să te ia peste picior o vreme.

| anad a răspuns:

Chiar ca esti intr-o dilema serioasa! Nu ti-as recomanda sa te apuci de fumat dar nici sa iti pierzi prietenii nu e bine. N-ai alta alternativa decat sa mergi in continuare cu ei dar sa nu fumezi. N-ai de ce sa te simti in plus si chiar daca ei mai comenteaza nu lua in seama. Aceasta este o moda, dar va trece si ea ca multe altele si cel putin ai ramas cu prietenii.

| zeeeeeex a răspuns:

@Nic, foarte bine punctat. Poti fi nefumator si toti prietenii tai sa fie fumatori... tu ii judeci dar ei te admira pe tine ca nu fumezi. Daca le esti prieten nu ii vei alunga doar din cauza acestui viciu si ei nu te vor alunga pentru ca nu esti "ca ei". Acceptai cum sunt si totul va fi bine si nu pune in balanta posibilitatea de ati pastra prietenii platind cu nicotina in tine. Gandeste-te bine... nimeni nu are un motiv pentru ca fumeaza dar majoritatea o fac si recunosc si eu fac parte din cei ce fumeaza doar de dragu de a fuma!

| Eu4EverX a răspuns:

Si prietenii mei fumeaza toti, numai eu nu, si sti de ce? Am Ambitie!

| Ianna33 a răspuns:

Tu nu-ti dai seama ca esti cea mai tare dintre ei? Lasa-i pe ei sa se autodistruga si tu vezi-ti de viata ta fara vicii. Bafta!

| alexandra_6462 a răspuns:

Nu te apuca de fumat nu esti singura cu problema asta, la mine in casa sunt si parinti dar totul e sa te gandesti ca e o tampenie sa te apuci de ceva ce nu te vei mai scapa toata viata,"prieteni" exista la orice colt, si scuzama daca consideri ca oameni care iti vor rau sunt prieteni cu tine, va fi rau pentru tine in continuare, fi realista!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu trebuie sa te apuci de fumat doar pentru ca ei o fac. fumatul nu face bine.si eu am prieteni majoritatea fumeaza.eu una ma abtin si asta de mult timp. daca iti sunt prieteni nu te vor lasa doar pentru faptul ca tu nu fumezi si-ti pastrezi sanatatea. daca incearca sa te faca sa fumezi, nu te merita atunci.ai grija:*

| tianka a răspuns:

Nu fa asta, uneori prietenii duk la rau. Daca o sai pierzi din cauza unor tigari inseamna ca nu tiau fost prieteni adevarati...Sanatatea e mai skumpa decat prietenii.Cand o sa fii matura o sati para bine ca atunci ai refuzat...Succes

| Alexandraaaaa2696 a răspuns:

Buna.Stiu cum e sa ai prieteni care fumeaza.Si eu cand ies cu prietenii mei fumeaza, dar nu toti.happy Oricum eu te sfatuiesc sa NU faci aceasta prostie si sa te apuci de fumat! Daca te intelegi f. bine cu ei si intr-adevar sunt prietenii tai adevarati, nu o sa te indemne.Ar trebui ca tu sa-i determini pe ei sa NU mai fumeze.Succes!winking Pa, pa.

| betty17 a răspuns:

Eu nu ma simt in plus cand prietenii fumeaza si eu nu, nu ai de ce chiar tu ai zis...esti printre prieteniwinking

succes

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Same herewinking ba ei chiar ma incurajeaza sa ma apuc(si da is foarte insistenti) am incercat de vreo 2 ori si nu mi-a placut. eu zic sa incerci vezi cum e si dupa le zici ca nu iti placewinking