Eu fumez de la 12 ani (in vara fac 3 ani ) si inca nimeni nu a descoperit, mnah in afara de tati ca mi-a vazut pachetul in buzunar dar el nu a zis nimic la nimeni. totusi iti duci gume oriunde mergi, plin de gume. daca erai fata era mai usor ca iti ascundeai pachetul in geanta si parfum mai bine nu-i spune ca nu se stie ce reactie va avea dar daca te simti pregatit. nu stiu eu inca nu i-am zis.
Eu zic sa te lasi, pana nu faci cancer sau astm, pentru ca o sa scapi foarte greu de ele asa o economisesti sanatate si bani.
Daca te-ai apucat, nu te vei lasa cu toate ca vrei de fapt nu vei vrea, problema este daca ai 14 ani sau peste e ok oricum se simte mirosul de fumator in timp si va afla, daca parintii tai sunt intelegatori vor accepta ideea asa grea cum este pentru ei l fiecare 3 zile 15 lei pentru. un pachet, nu e usor, eu zic sa nu te apuci chiar in halul ast de fumt si sa mai postesti de pe la altii de la scoala, nu da banii pe tigari, de fapt oricum fci ce vrei, uite de ex. maicamea a aflat ca fumam canabis ne-am certat urat in ziua aceea dar mi-a trecut realizand ca nu era bine si de iarba m-am lasat, gata. De tigari chiar acum cateva zile nu am mai fumat dar ce e mai ciudat e ca acum scriinduti tie ma trecut o pofta nebuna si nu am rezistat tenttiei de a aprinde macar o tigara. O sa se simta ca fumezi in timp, nu poti face nimic dar daca esti sub 14 ani nu te apuca, te rog. Eu primele tigari le-am fumat la cei 6 anisori frumosi ai mei, ce scatoalca am primit, haha. Si pai la 12 si la 13 ani vara cand mama nu era acasa, m-a batut de m-am lasat iar acum la 17 ani fumez de pe la 14, nu e bine dar asta sunt eu. Succes!
Fumatul, un subiect dezabatut de mult timp si de multi oameni.
In ziua de azi, tot mai multi tineri incep sa fumeze, lucru destul de rau si ingrijorator avand in vedere dezavantajele si varsta.
Nu stiu de ce va place atat de mult fumatul
1) Singurul lucru pe care il faci este sa tragi fum in plamanii tai si sa ti-i faci praf
2) Mirosi foarte urat dupa ce fumezi, lucru ce poate fi respingator. Sa zicem ca iei o guma sau ceva, dar mirosul se imprima si in haine, par etc.
3) Fumatul aduce cu el foarte multe boli periculoase si duce la o moarte mai rapida, mai timpurie.
4) Este foarte nesanatos. Tusesti mereu si incepi sa aidintii galbeni si sa devii dependent.
5) Daca vrei sa te lasi de fumat, eu te sfatuiesc sa o faci cat mai curand, cand iti este inca usor.
In caz ca vei face greseala sa continui cu fumatul, eu cred ca ar trebui sa fii sincer si sa ii spui mamei tale. Daca vede ca esti sincer, poate supararea va fi mai mica. Ar aprecia faptul ca tu te-ai dus si i-ai spus de buna voie, si nesilit de nimeni lucrul asta, si nu a aflat de la altcineva.
Daca te hotarasti sa ii spui, fa-o, fara sa iti fie teama, atunci cand simti ca este momentul potrivit, insa te sfatuiesc sa nu astepti prea mult.
In orice caz, este viata ta si ai dreptul sa iei anumite decizii, dar totuis, gandeste-te de 2 ori inainte de a face un lucru ca asta.
Nici eu nu i-am spus mamei ca mi-am facut facebook fiindca nu era de acord cu asta, dar dupa cam doua luni de zile am prins-o intr-o zi ca era in toane bune si i-am spus. Asa trebuie sa procedezi si tu. depinde si de cati ani ai fiindca eu am 14ani, dar daca tu ai 13 sau tot 14 e o problema chestia cu fumatul si trebuie sa o spui mamei tale. sunt sigura ca va intelege si va fi de acord sa te ajute. Oricum cel mai bine este sa-i spui de acum fiindca inscurt timp o sa-ti miroasa hainele si cand va afla de la altcineva si nu de la tine se va infuria si mai tare, dar in principiu spune-i cand simti ca esti pregatit si cand este si mama ta in toane bune. si sigur va intelege si te va ajuta.
P.S. dupa imi trimiti si mie un mesaj si-mi spui cum a decurs tot, da?
Buna nu sunt parintii tai sa te dadacesc sfatul meu este cat de mult posibil sa te lasi de fumat nu sunt bune vei regreta mai tarziu cand vei incerca sa le lasi si nu poti.te vei caii dar este viata ta esti libera sa faci ce doresti in plus...le poti spune parintilor cand doresti se vor supara bine inteles dar totodata nu vor dorii sa te feresti de ei ca daca te vor prinde vei arunca tigarea cine stie pe unde pan casa si vei da foc casei asa ca te vor lasa sa alegi
Andrei67y5 întreabă: