anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

TPU, nu stiu dar vreau sa ma apuc de fumat. Pe toti ii vad ca fumeaza dar eu nu, dar am si voce de fetita de aceea as vrea sa incerc. Intrebarea mea pentru voi :cum pot lua tigari 1. La magazin nu pot va asigur, de la bunica nu ca observa... nu stiu si da, daca tot ati citit pana aici va rog frumos sa nu spuneti ca nu e bine, o sa vad eu ca eu nu sunt un om vicios, multumesc mult daca ati raspunde corect.

5 răspunsuri:
| anșa a răspuns:

1 câți ani ai? Nu pot da sfaturi la un minor cum să fumeze pe ascuns. Cel mai bine e să faci așa, de fiecare dată când îți vine să fumezi pune 1 sau 2 lei de oparte (banii pe țigară ) intr-o cutie și vezi câți banii ai strâns. Banii pe țigări sunt bani arși. Ce nu îți aduc nimic bun. Stai liniștit e mult mai admirabilă o persoană care nu fumează decât una care stă și arde banii. Cei drept o așa voința e admirabilă. De exemplu asta nu are legătură cu subiectul, dar poate reușesc să te conving că ceea ce vrei să faci nu e bine. Am un vecin ce fumează zilnic un pachet de țigări zi-mi tu mie : cui iar conveni să cumpere dulciuri la pentru familia lui de 15 lei în fiecare zi iar pe sapmana 15 × 7 = 105 bani arși. Care ce iau adus? Chiar dacă tu vrei să fumezi o țigară 2 pe ascuns nu îți aduce nici un benefiu. Mai degrabă strângei și fă ceva bun cu ei.De oarece când vei ajunge major și vei putea fuma cât vrei vei arde mai mulți banii. Dar chiar dacă vrei de curioziate.Nu o fă! Știi citatul ăla curioși mor primi.

| Clarity a răspuns:

Normal ca vreau sa îți spun ca nu ii bine fiindcă ii dăunător sănătății și ii un viciu care dacă îl începi ii greu sa te lași ( crede-ma, proprie experiența).

Știu ca ii foarte atractiv sa faci același lucru care îl fac prieteni tai, dar trebui sa te gandesti la tine, vrei sa o faci ca o fac ei sau vrei sa o faci pentru tine.

Gândește-te ca 99% o sa regreți ca ai făcut-o in viitor, dar pana la urma ii alegere ta.

Sincer nu pot sa îți spun cum sa faci rost, da sper sa ai grija de tine. Gândește-te bine înainte sa o faci, ca eu m-am gândit prea puțin înainte sa o fac.

| Kyılε a răspuns:

Salut.
Bănuiesc că ești minor. Dacă greșesc, scrie-mi înapoi.
Personal, am încercat să fumez la ocazii, de câteva ori, și sincer nu m-a atras, deoarece nu eram obișnuit cu fumatul. Ție îți recomand să nu fumezi regulat, deoarece viciul e viciu, foarte greu îl poți stăpâni, nu mai zic de renunțat. Mai ales dacă ești minor. Îți spun să nu te apuci să fumezi în draci, fiindcă ești, probabil, la vârsta la care vrei să încerci de toate, și nu prea gândești în avans, la eventuale consecințe. Nimeni nu te poate controla 24/7 să vadă dacă fumezi sau nu, de aceea, părerea mea, încearcă să vezi cum e pe la o vârstă mai mare și nu intra în tot felul de anturaje de fumători sau, mai rău, de drogați, că nu mai scapi nici tu de ei, nici ei de tine.
Sănătate!

| darrio2007 a răspuns:

Cred ca ai undeva la 13-14 ani. De ce ai vrea sa faci asta, ca sa fii in trend cu „lumea"? Sau daca fumezi te crezi deja adult? Nu te sfatuiesc sa te apuci de fumat.

| lulu9999 a răspuns:

Categoric NU TE APUCA DE FUMAT,este un drog,da o dependenta de care nu esti constient,e o capcana in care intri si nu mai poti scapa usor,nicotina iti intuneca mintea,iti va face mult rau in timp,te baga intr-o ceata,devii un sclav al unei viciu,ai sa ajungi noaptea sa te trezesti ca sa fumezi o tigara,ai sa devii extrem de nervos si agitat cand nu ai o tigara sa o fumezi, bucurate de viata fara tigari ca este foarte frumoasa asa, crede-ma ca stiu ce zic ca am fost fumator si este foarte greu sa renunti la ele, daca vrei putem vorbi despre mai multe despre tigari, cat sunt de toxice si nocive pe toate planurile