Lipsa unui target, gandul ca nu mai au niciun motiv pentru care sa traiasca. Lipsa credintei. Deoarece daca ar fi credincios, ar stie ca sinuciderea este un pacat si evident ca nu ar face-o. Plus putina imaturitate, iresponsabilitate si bineinteles lene. Dar asta nu in toate cazurile.
Lipsa baniilor, multa suferinta acumulata si lipsa chefului de viata. In tarile sarace sant mai multe cazuri de sinucideri comparativ cu alea care au nivelul de viata decent
Adesea este dificil să-ți imaginezi ce a determinat un prieten, membru al familiei sau celebritate să se sinucidă. Este posibil să nu fi existat semne de avertizare clare și este posibil să vă întrebați ce indicii ați putea să fi ratat. Adesea, mulți factori se combină pentru a conduce o persoană la decizia de a-și lua propria viață. Este adesea un act făcut în timpul unei furtuni de emoții puternice și stresuri de viață, mai degrabă decât după o examinare atentă.
Depresia și boala mintală
Deși există mulți factori care pot influența decizia unei persoane de a se sinucide, cel mai frecvent este depresia severă. 1 Majoritatea oamenilor iau decizia de a încerca sinuciderea cu puțin timp înainte de a face acest lucru impulsiv, mai degrabă decât să-l planifice pe larg.
Depresia îi poate face pe oameni să simtă durere emoțională mare și pierderea speranței, făcându-i incapabili să vadă un alt mod de a alina durerea, în afară de încheierea propriei vieți.
Potrivit Fundației americane pentru prevenirea suicidului, depresia este prezentă în aproximativ jumătate din toate sinuciderile.
Alte boli mintale, în afară de depresie, pot juca un rol în sinucidere. De exemplu, o persoană cu schizofrenie sau alte boli care produc psihoză poate auzi voci care le comandă să se omoare singure. Tulburarea bipolară, o boală în care o persoană experimentează perioade alternative de dispoziții ridicate și scăzute, poate crește, de asemenea, riscul unei persoane de a muri prin sinucidere. 1 Tulburarea de personalitate la frontieră este o altă afecțiune cu o rată mare de sinucidere. Tulburările de alimentație, inclusiv anorexia și bulimia, au, de asemenea, o rată mare de deces prin suicid. 2
Stresul traumatic
O persoană care a avut o experiență traumatică, inclusiv abuzuri sexuale din copilărie, viol, abuz fizic sau traume de război, prezintă un risc mai mare de sinucidere, chiar și la mulți ani după traumatism. 3
Într-un sondaj efectuat la aproape 6.000 de adulți din SUA, aproape 22% dintre persoanele care au fost violate au încercat să se sinucidă la un moment dat, în timp ce 23% care au suferit agresiuni fizice au încercat să-și ducă propria viață la un moment dat.
Fiind diagnosticat cu tulburare de stres posttraumatică (PTSD) sau cu multiple incidente de traumatisme, crește riscul și mai mult. Acest lucru se datorează, în parte, faptului că depresia este frecventă după traume și printre cei cu PTSD, provocând sentimente de neputință și lipsă de speranță care pot duce la sinucidere.
Conexiunea dintre suicid și PTSD
Utilizarea substanțelor și impulsul
Drogurile și alcoolul pot influența, de asemenea, o persoană care se simte suicid, făcându-le mai impulsive și susceptibile să acționeze după dorințele sale decât ar fi în timp ce sunt sobre. Consumul de substanțe și alcool poate contribui la alte motive pentru care oamenii se sinucid, precum pierderea locurilor de muncă și a relațiilor. 4 Rata de consum de substanțe și tulburarea consumului de alcool sunt de asemenea mai mari în rândul persoanelor cu depresie și alte tulburări psihologice. Îmbunătățiți-le și riscurile cresc.
Pierderea sau frica de pierdere
O persoană poate decide să își ducă propria viață atunci când se confruntă cu o pierdere sau teama unei pierderi. Aceste situații pot include:
Încheierea unei relații romantice sau a unei prietenii strânse
Pierderea unui loc de muncă sau a fi șomer și nu poate găsi o sursă suficientă de venit constant
Probleme financiare
Pierderea poziției sociale
Pierderea situației de viață din motive financiare sau încheierea unei relații
Eșec academic
Pierderea acceptării sociale sau familiale din cauza dezvăluirii orientării tale sexuale
Bullying, rușine sau umilire, inclusiv cyberbullying
Fiind arestat sau încarcerat
inutilitate
Nesperarea, pe termen scurt sau ca o trăsătură de durată mai lungă, a fost găsită în multe studii pentru a contribui la decizia de a se sinucide. Este posibil ca persoana să se confrunte cu o provocare socială sau fizică și nu poate vedea nicio modalitate de îmbunătățire a situației.
Atunci când oamenii simt că și-au pierdut orice speranță și nu se simt capabili să schimbe asta, poate umbri toate lucrurile bune din viața lor, făcând sinuciderea să pară o opțiune viabilă.
Deși pare un lucru evident pentru un observator extern că lucrurile se vor îmbunătăți, este posibil ca persoanele cu depresie să nu poată vedea acest lucru din cauza pesimismului și disperarii care se confruntă cu această boală.
Durere cronică și afecțiuni terminale
Dacă o persoană are dureri sau boli cronice, fără speranță de o vindecare sau de eliberare de suferință, sinuciderea poate părea o modalitate de a-și recăpăta demnitatea și controlul asupra vieții sale. În unele state, sinuciderea asistată este legală tocmai din acest motiv.
Potrivit unui studiu publicat în American Journal of Preventative Medicine, următoarele afecțiuni de sănătate au fost asociate cu un risc mai mare de sinucidere: 5
Astm
Dureri de spate
Leziuni cerebrale
Cancer
Insuficiență cardiacă congestivă
Diabet
Epilepsie
HIV / SIDA
Boala de inima
Tensiune arterială crescută
Migrenă
boala Parkinson
Durerea cronică poate provoca, de asemenea, anxietate și depresie, ceea ce vă poate crește și riscul de sinucidere. Conform cercetărilor, persoanele cu durere cronică sunt de patru ori mai mari să aibă depresie sau anxietate decât cele care nu suferă de durere. 6
Boli cronice și sănătate mintală
Credeți-vă viața este o povară pentru alții
O persoană cu dureri cronice sau cu o boală terminală se poate simți, de asemenea, ca o povară pentru ceilalți, deoarece devine din ce în ce mai greu să ceară încă o călătorie la cabinetul medicului sau mai mult ajutor cu îndatoririle gospodărești sau asistență pentru plata facturilor din spital. De fapt, multe persoane care decid să se sinucidă afirmă adesea că cei dragi sau lumea, în general, ar fi mai bine fără ei.
Acest tip de retorică este un semn comun de avertizare a sinuciderii. Oamenii se văd adesea ca o povară pentru ceilalți sau se simt fără valoare din cauza sarcinii emoționale copleșitoare pe care o poartă.
Izolare socială
O persoană poate deveni izolată social din mai multe motive, inclusiv pierderea prietenilor sau a soțului / soției, suferind o separare sau divorț, boală fizică sau psihică, anxietate socială, pensionare sau din cauza unei mutări într-o nouă locație. Izolarea socială poate fi cauzată și de factori interni, cum ar fi stima de sine scăzută. Acest lucru poate duce la singurătate și alți factori de risc ai sinuciderii, cum ar fi depresia și alcoolul sau consumul de droguri.
Consecințele sănătății singurătății
Un strigăt de ajutor
Uneori, oamenii încearcă să se sinucidă nu atât pentru că vor să moară cu adevărat, ci pentru că pur și simplu nu știu să obțină ajutor. Încercările de suicid nu sunt un strigăt de atenție, ci un strigăt de ajutor. Devine o modalitate de a demonstra lumii cât de mult doare.
Din păcate, aceste strigăte de ajutor se pot dovedi uneori fatale dacă persoana judecă greșit letalitatea metodei sale alese. Oamenii care fac o încercare eșuată au, de asemenea, un risc mult mai mare de a încerca din nou, iar a doua încercare este mult mai probabilă să fie letală.
Sinucidere accidentală
Există câteva situații în care ceea ce pare a fi o sinucidere este de fapt o moarte accidentală. Periculosul „joc de sufocare " (cunoscut și sub numele de „provocare de trecere", „flatliner" și „maimuță spațială") în care adolescenții încearcă să se asfixieze pentru a se simți asfixia ridicată, precum și asfixiere autoerotică, sunt exemple. sinuciderile pot include, de asemenea, supradoze neintenționate, intoxicații și decese cu arme de foc.
https://www.verywellmind.com/why-do-people-commit-suicide-1067515
Mgtow nu chiar, vezi japonia, korrea de sud, china, norvergia, danemarca, usa tari dezvoltate si sunt destule sinucideri
Si eu am trecut printr-o depresie severa. Crede-ma ca atunci iti vin in minte tot felul de ganduri, practic simti ca viata nu are niciun rost si ca nu merita sa traiesti (nu neaparat dintr-un motiv anume), ti se pare un calvar si sa mananci, sa faci orice, nu poti dormi, automat te gandesti la suicid pentru ca pur si simplu nu vezi niciun motiv pentru care sa mai respiri macar. Oamenii de genul trebuie ajutati. Eu am avut noroc ca am facut psihoterapie si mi-am revenit in cateva luni, a fost foarte greu sa ma pun pe picioare. De multe ori e nevoie si de antidepresive, de fapt in majoritatea cazurilor.
Uneori da, m-am intrebat.Dar mi-am dat seama ca nu-i treaba mea sa judec sau sa ma procupe viata altora asa ca am lasat-o balta repede faza cu intrebarile legate de deciziile oamenilor.P.S:Iar copiaza RAY articole de pe internet ca sa faca poeme din raspunsuri simple.
Buna observatie eu am cerut o parere personala nu compuneri de pe net.
Pai tu pui pret pe pareri personale nu pe studii stiintifice?
In general situatia sa fie destul de disperata
perspectiva zero
depresie grava dublata de faptul ca majoritatea au oroare de doctor in general, si de doctorul de nebuni (psihiatrul) in special
apoi mai sunt cei care fac din tantar armasar si nici macar nu incearca sa vada daca ar putea salva situatia
iar religia, da, asta e o parte buna, dar, din pacate exista si sa vezi lucrurile din celalalt punct de vedere, adica religia e cea care a fortat serios legile anti-eutanasie, care sunt cu dus si cu intors, CE mai poate primi de la viata cineva care e complet paralizat de la gat in jos si respira printr-un tub infipt in mijlocul gatului?
sau cancer in stadiu terminal si te uiti la catva luni de suferinta pe, patul de spital, urmat de moarte SIGURA!
chiar unele state din SUA au bagat niste legi prin care cine chiar nu mai are nici o perspectiva sa poata sa se stinga cu decenta si nu in chinuri