1. O rogi frumos pe diriginta sa te mute inapoi cu X. Ii spui ca nu te intelegi prea bine cu noua colega. (cand ii spui asta, incearca sa vorbesti doar tu cu diriginta, fara sa te auda si ceilalti colegi)
2. Din cate mi-am dat seama in ce ai spus, Y, dupa parerea mea, nu iti este chiar prietena adevarata. Putea mai degraba sa iti dea un sfat cu ce sa faci, nu sa strige in gura mare ca tu nu vrei sa mai stai cu X in banca si in plus a mai si barfit-o pe X.
3. Lui X, ii poti cere frumos scuze. Ii spui ca iti pare rau etc.
Sper ca te-am ajutat
In primul rand situatie trebuie rezolvata cu domnisoara X. Avand in vedere ca este una din subiectele de barfa a copiilor imaturi, ea cu siguranta te vede cu altfel de ochi, doar cere-ti scuze oricum nu cred ca are ceva cu tine.Pe fetele alea lasa le in pace nu conteaza ce cred altii, eu mana in clasa a 12 am dat de astfel de copii si am invatat ca nu ai ce sa le faci oricat ai incerca,crede ma si daca X ar incepe sa se aranjeze ca o printesa si sa spuna ca vrea sa dea la fashion desing tot ar avea ele cd comenta,ceea ce o priveste peY ina eu una cred ca si a bagat nasul unde nu ii fierbe oala, nu si-a avut rostul sa ii spuna dirigintei tale, eu cred ca nici macar nu o place pe X si pur si simplu nu vrea sa mai stai cu ea in banca pentru ca tu esti te intelegi cu amandoua, iar Y nu vrea sa comenteze colegii ca si ea umbla cu X, eu cred ca ar trebui sa nu iti schimbi relatia de prietenie cu X.Astfel de prietenii tin o viata intreaga, stiu din propria experienta.
Iar cu doamna diriginta rezolvi usor ii spui ca nu te intelegi cu noua colega de banca si ca vrei sa te muti inapoi (o rogi frumos), in cel mai rau caz vorbesti cu mama ta sa vorbeasca cu ea.
Lasa prejudecatile celorlalti si ramai prieten/a cu X, ea este o prietena adevarata si ca orice prieteni e normal sa va certati cateodata.
Sper ca te-am ajutat!