Pf:-s.nu stiu ce sa-ti spun).
adica filologia si stintele sociale se aseamana cat de cat.:]
si eu trebuie sa aleg intre astea doua.
stiu ca la ambele e psihologia.
anunta`ma daca afli ceva.
huugs.
Filologie are mai multe ramuri: filologie intensiv engleza(unde se da teza la eng) filologie intensiv franceza(unde se da teza la franc) si filologie (unde se da teza la rom si o limba straina) la filologie daca te vei duce vei face rom eng frac latina (si spaniola daca vei veni la liceul spiru haret) si profesorii cer ft mult de la tine daca te vei duce la stiinte sociale se da teza la isorie si romana si o limba straina de limba straina nu prea scapi eu sunt la liceul spiru haret si sunt la profil de educatori invatatori si dau teza la romana matematica pedagogie si o limba straina dar e ft ft ft usor si faci practica cu copii la gradinita
dar acum depinde si de ce medie ai daca vrei sa stii mai multe despre profilul meu lasa mi un mesaj pe privat:*
Eu as alege Stiinte sociale.
Eu sunt pe mate'info bilingv franceza
Daca iti place atat de mult engleza du'te pe un profil de engleza
Acum depinde de medie si de ce vrei si tu :*
Bafta :*`!
Pai eu as alege filologia... am inteles ca se cauta limbile straine... eu sunt a 8-a si am hotarat sa dau la mate-info pentru ca imi place matematica, dar acum depinde de ce iti place tie mai mult! succes :*
Eu am fost la filologie in liceu si mi-a fost usor pentru ca prima lb straina a fost engleza, latina a fost grea la inceput dar apoi am invatat-o usor usor. Niciodata nu am suferit matematica bleah! daca ar fi sa o iau de la inceput tot filologia as alege. Sfatul meu este sa te gandesti bine si vei gasi raspunsul. Succes
Eu sunt la stiinte sociale
si eu urasc matematica si te anunt ca ai doar 2 ore de mat pe saptamana si economia o vei studia doar in clasa a 11a indiferent ce profil vei alege, doar ca la s. s. vei da si teza
teza mai dai la romana, la istorie/geografie, engleza/franceza si materiile pe care le vei studia doar un an, repet, indiferent de profil, doar ca la sociale dai teza:
a 9a: logica
a 10a: psihologia
a 11a: economia
a 12a: filosofia
despre filologie pot sa-ti zic ca vei manca romana pe paine literatura/gramatica
teza dai la: romana, latina, istorie/geografie, engleza/franceza
parerea mea, este ca daca faci s. s. ai mai multe optiuni pentru facultate spre deosebire de filo...
Eu sunt la filologie... daca o sa pici cu o profesoara de latina de treaba poate o sa va ia de la zero sau cine stie... iar cand te duci sa te inscri la liceu sa specifici ca vrei sa ai prima limba engleza, chiar daca in fisa matricola scrie prima limba franceza poti sa schimbi. sa te informezi foarte bine ca eu am fost in situatia in care nu m-am mai putut transfera si sunt la grupa de franceza acum.
la filologie (cel putin la mine in liceu, sunt clasa 9 app) ai 4 ore de romana, 1 de latina (eu as fi pus 2 da'), 2 de istorie, 2 de geografie, 3 de franceza, 2 de engleza ( noi la limbi mai facem si germana o ora pe saptamana) desen, muzica, sport, chimie, religie, bio o ora, 2 de tic, 2 de logica, 2 de fizica si de mate
la filologie din clasa 11 fizica, chimia, biologia, matematica se vor inlocui cu o ora/ore de stiinte.
dai teza la romana, latina, prima limba, istorie/geografie pe semestru parca
tot din clasa 10/11 muzica si desenul vor fi o data la 2 saptamani, o data muzica, o data desen
Exact in situatia asta sunt si eu tot intre astea 2 am de ales. si chiar nu stiu ce sa fac ...ai scris exact lfl cu ceea ce gandesc eu eu as vrea sa ma duc la stiinte sociale dar, vreau si la filo, adica vreau la ce e mai usor si cu putina mate
Hey si eu sunt la folologie bilingv franceza:p teza o dau la romana latina geografie/ istorie si franceza, la bilinv engleza vei da la fel doar ca teza va fi la engleza in loc de franceza; faci romana cat cuprinde intr-adevar dar in cl a 9a se face mai multa literatura si vei avea mai mult de citit. te sfatuiesc sa dai la engleza daca iti place, eu am facut la fel, am dat la ce mi-a placut(franceza) si nu regret ( si cat despre matematica tot 2 ore pe saptamana iar din cl a 11 a nu mai faci deloc) latina nici eu nu am facut prea mult in cl a 8a dar daca vei invata fiecare lectie nu ai dc sa iti faci probleme bafta in continuare :*
Clara_6276 întreabă: