Ei bine, eu sunt de la liceu de arte si te pot ajuta insa, eu am invatat sa descriu un tablou dupa o anumita schema.Si fi atenta ca aceea poza nu contine totalitatea tabloului, este mai lung tablou.
Schema:
1.Autorul si epoca sa
Tommaso di Ser Giovanni di Simone Cassai numit Masaccio
(*21 decembrie 1401, San Giovanni Valdarno, în apropiere de Florența - †iunie 1428, Roma) a fost un pictor italian, precursorul Renașterii în pictură
2. Titlul lucrari:
Masalino Brancacci(nu sunt sigura daca asa se numeste dar asa scrie)
3. Tehnica
-pictata pe fresca
4.Genul lucrari
Compozitie figurativa, in peisaj se afla niste blocuri, si oameni cu diferite activitati,
5. Tiplul lucrari
Centrul compozitional(esta zona lucrari care ne atrage pentru prima data atentia,spre care se indreapta ochi nostri),ei bine pe mine prima data ma atrage,oameni din spate, acea femei din spate sau barbat nu imi pot da seama ce este cu copilu, aicea depinde scrii tu ceea ce te atrage.Compozitia este deschisa,cu culori aprinse,caremerge intre rosu,albastru, portocaliu, verde punand in amestec alb.
6.Gramatica imagini:este impartita in doua planuri, cel din spate si din fata.Planul din fata find alcaltuit din 7 persoane, iar cel din spate tot din 7 personaje. Expresia personajelor este diferita, si bine redata. Textura hainelor se indreapta spre realitate.
7.Finalul:Aceasta pictura este o compozitie cu caracter religios, unde se intampa o activitate intre 2 persoane, un sfitne si un om obisnuit.Ne transmite o relatie intre un om obisnuit si un sfinte, in afara de aceste personaje mai apare 2 personaje imbracate,diferit fata de celalate,par a fi din alta epoca sau un fel de bufoni.
Inafara de ceea ce ti-am scris eu incearca sa spui ceea ce iti transmite tablou,ceea ce crezi tu, deoarece pana la ruma parerea ta conteaza, eu doar ti-am dat o idee in calitate de eleva la un liceu de arte.