Si eu trebuie sa imi pun si crede-ma am citit multe lucruri despre aparatul dentar. Marea majoritatea a oamenilor mi-au spus ca nu doare decat in momentul in care te duci sa ti-l stranga si putin dupa. Dar am auzit de la altii ca nu mai puteau de durere si mancau supa cu paiul. Cred totusi ca cei din urma vor sa te sperie si nu e atat de rau cum se spune. Insa ai mare grija de dintii tai pe timp ce ai aparatul. Am vorbit cu multe persoane care acum regreta ca nu s-au spalat pe dinti cum a trebuit cand au avut aparatul. Aaa si e mult mai bun aparatul dentar fix decat cel mobil, adica acesta a dat intr-adevar rezultate satisfacatoare. Multa bafta! Funda?
Nu doare procesul de montare in sine, dar in prima saptamana (sau chiar primele doua) exista un oarecare discomfort si o sensibilitate a dintilor. Insa te vei obisnui destul de usor cu el dupa aceea si nu vei mai avea nici senzatia de corp strain in gura. Trebuie sa ai rabdare, fiindca tot procesul va dura, va fi nevoie sa mergi la ortodont o data pe luna pentru control si schimbarea elasticelor si a arcului (partii de inox din fata) si in general, daca nu ai o problema prea mare cu dintii, se poarta intre 1 an si jumatate- doi ani.
Pe mine m-a durut cel mai mult cand l-a dat jos. Cand mi l-am pus, m-a durut doar din cauza ca am stat mult timp cu gura deschisa, deci iti recomand sa faci niste exercitii inainte de a merge, ca sa ti se mai obisnuieasca muschii. In rest, cand mergi la stramtat o data pe luna, in prima zi ma durea suportabil, dar era o durere din aceea constanta (ca la menstruatie, scuze de comparatie). Mai luam alcool in gura ca sa-mi amorteasca, dar apoi m-am obisnuit sa suport asa. In rest nu ma durea deloc, mancam orice normal, era mai aiurea ca nu puteam rontai de toate la scoala ca sa nu-mi ramana ceva agatat de el, dar cand eram acasa nu aveam limite. Cam asta a fost la mine, acum poate s-au mai schimbat procedurile medicale, ca eu mi l-am scos in 2009.