Buna!
Eu am purtat 2 ani jumatate aparat dentar.
Sincer sa fiu, o sa te doara putin la inceput. Cand iti pune sarma nu doare, dar dupa o saptamana/ o saptamana juma' o sa te doara dintii cand vei musca deoarece aparatul va trage de dinti si de aici si durerea. Dar dupa o saptamana te vei obisnui si nu vei mai simti. Anyway, mereu cand iti schimba sarma vei avea o durere de o saptamana., dar nu e insuportabila.
Dupa ce o sa ti-l dai jos, o sa iti dea un aparat dentar nou, special, care se poarta doar noaptea.
In concluzie, va exista o durere mica, dar e suportabila. Iar cand ti-l pune, nu simti nimic.
Sper ca te-am ajutat. O zi buna!
Draga Alex, si eu am purtat aparat dentar si nu doare decat putin, foarte putin atunci cand il porti, simti cum ti se indreapta dintii si atat:*
Buna Alex! Si eu port aparat dentar de 1 an e aparat mobil tu de care o sa porti? Indiferent de ce tip de aparat dentar o sa folosesti fix sau mobil iti garantez ca nu doare deloc! Sa nu iti fie frica ca ti-e degeaba o sa vezi! Noroc!
Po`i la mine nu o durut, a asa ca nu-ti face probleme, o sa ai niste probleme cu invatatul sa vb cu el, da altceva nimic
Sper ca ti-am fost de folos.
Eu nu am avut aparat, dar o prietena mi-a povestit ca doare destul de rau (depinde si de organism si de cum suporti durerea etc.) dupa ce iti pune aparatul. Adica pe o scara de la 1 la 10 durerea ar fi de 7 (ti-am zis depinde de la om la om). Durerea persista cam 2-3 zile mai rau si apoi te mai lasa, iar dupa o saptamana nici nu o sa stii ca ai aparat . Cand ti`l pune, nu doare (probabil e doar senzatia aia ca iti face ceva la dinti si s`ar putea sa te "jeneze" ca sa zic asa). Apoi trebuie sa te duci la un control periodic si cam asta e. Sper ca te-am putut ajutaa!
anonim_4396 întreabă: