În viață nu trebuie să facem absolut nimic din ceea ce nu ne dorim să facem, dacă nu îți face plăcere să joci tenis nu trebuie să îi faci nimănui pe plac, iar dacă prietenele tale te fac să te simți lăsată pe dinafară atunci nu cred că îți sunt cu adevărat prietene. In fine, acum ai nevoie de o scuză pentru că ai spus că mergi când ți-ai fi dorit să spui, de fapt, că nu mergi, dar știi că nu datorezi nimănui explicații? Ești propria ta persoană și tu decizi pentru tine ceea ce este mai bine, nu te simții presată să le dai explicații. Ai putea să le spui adevărul,, bună, m-am gândit mai bine și nu mai vin azi la tenis, știi că nu prea îmi place să joc,, sau dacă nu vrei momentan să le spui adevărul poți pur și simplu să le spui,, buna, voiam să îți spun că eu nu mai pot să vin azi la tenis,, fara nicio explicație suplimentară.
Nu te incurajez să inventezi scuze, dar dacă e neaparată nevoie poți spune oricând că nu te simți bine, că trebuie să pleci undeva cu familia ta, că ai o tema de făcut sau un test pentru care trebuie să înveți.
Succes!